Świeżo po studiach inżynierskich
Mury Uczelni opuścili pierwsi absolwenci kierunku browarnictwo i słodownictwo.
aktualności, ogłoszenia, wiadomości
Mury Uczelni opuścili pierwsi absolwenci kierunku browarnictwo i słodownictwo.
Krakowska Szkoła Browarnicza rozpoczyna realizację swoich szkoleń w trybie zdalnym. Mamy doświadczenie oraz zaplecze techniczne pozwalające na realizację szkoleń w trybie zdalnym – pozwalamy naszym studentom i słuchaczom w pełni wykorzystywać zalety nauki bez wychodzenia z domu! Odpowiadając na liczne zapytania z przyjemnością uruchamiamy kolejny cykl szkoleń otwartych z zakresu technologii browarniczej. Zaczynamy od tematu Read more about <h1>Szkolenia piwowarski on-line</h1>[…]
Zapisz się już dziś!
Studia podyplomowe.
Od października 2018.
2 semestry, 10 weekendów, 200 godzin.
Wykłady, laboratorium, warzenie.
W czerwcu 2020 uruchomiliśmy nasz nowy projekt “Czwartkowe warsztaty sensoryczne”. Wspólnie z Browarem Górniczo-Hutniczym (Browar BGH) organizujemy spotkania, podczas których pokazujemy uczestnikom jak profesjonalnie degustować piwo, degustujemy piwa Browaru BGH. Warsztaty odbywają się w studenckim Klubie Buda, i obejmują: udział w szkoleniu sensorycznym (1,5h) możliwość zakupu pakiet szkła (4 szt.) odpowiedniego do 4 popularnych stylów Read more about <h1>Czwartkowe Warsztaty Sensoryczne</h1>[…]
Meet Marcus Pagenstecher, PhD candidate at the European Joint Doctorate Food Science from the University of Copenhagen and the University of Agriculture in Kraków.
José Barahona from Costa Rica tells us about his internship at the Kraków School of Brewing, as well as his overall study abroad experience in Poland.
W tym krótkim wywiadzie Olg Szczepanik podsumowuje swoje doświadczenia z Danii i staż naukowy na Uniwersytecie w Kopenhadze. Olga jest doktorantką Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie i aktywnym członkiem Krakowskiej Szkoły Browarniczej. Technologia browarnicza i jazda!
🇬🇧Read it in English
Szkolenia Piwowarski
Wrzesień 2019
Zapisz się już dziś!
Surowce browarnicze;
Procesy warzelni;
Propagacja drożdży i procesy fermentacji;
ocena organoleptyczna piwa
Zapisz się już dziś!
3 dni, 9 godzin wykładów
15 godzin praktyki laboratoryjnej
1500 zł + VAT
Zapisz się już dziś!
1500 zł, 2 dni
7 praktycznych sesji degustacyjnych
5 wykładów