Woda w Browarnictwie
Po przerwie kiedy szkolenia organizowane były w formie zdalnej, z radością informujemy, że rozpoczynamy szkolenia piwowarskie w formie stacjonarnej!
aktualności, ogłoszenia, wiadomości
Po przerwie kiedy szkolenia organizowane były w formie zdalnej, z radością informujemy, że rozpoczynamy szkolenia piwowarskie w formie stacjonarnej!
Zamykamy rok 2021 – kolejny pandemiczny, niełatwy dla branży piwowarskiej – dla KSB był rokiem zmian, rozwoju i wielu owocnych współprac. Przedstawiamy krótkie podsumowanie roku 2021 – fakty, liczby, wydarzenia oraz na deser fotorelacja z naszych 5 urodzin.
W ramach doradztwa technologicznego wspieramy browary w pełnym wykorzystaniu ich potencjału!
W październiku 2021 wzięliśmy udział w warzeniu piwa Black IPA wspólnie z ekipą Browaru Górniczo-Hutniczego! Premiera piwa planowana jest na grudzień – będziemy się nim raczyć świętując 5-te urodziny Krakowskiej Szkoły Browarniczej.
Oprócz udziału w warzeniu, w ramach wsparcia zaplanowaliśmy dostosowanie wody do stylu piwa, oraz propagowaliśmy drożdże.
Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej – zapraszamy do lektury!
Mury Uczelni opuścili pierwsi absolwenci kierunku browarnictwo i słodownictwo.
Krakowska Szkoła Browarnicza rozpoczyna realizację swoich szkoleń w trybie zdalnym. Mamy doświadczenie oraz zaplecze techniczne pozwalające na realizację szkoleń w trybie zdalnym – pozwalamy naszym studentom i słuchaczom w pełni wykorzystywać zalety nauki bez wychodzenia z domu! Odpowiadając na liczne zapytania z przyjemnością uruchamiamy kolejny cykl szkoleń otwartych z zakresu technologii browarniczej. Zaczynamy od tematu Read more about </p><h1>Szkolenia piwowarskie on-line</h1>[…]
Zapisz się już dziś!
Studia podyplomowe.
Od października 2018.
2 semestry, 10 weekendów, 200 godzin.
Wykłady, laboratorium, warzenie.
W czerwcu 2020 uruchomiliśmy nasz nowy projekt „Czwartkowe warsztaty sensoryczne”. Wspólnie z Browarem Górniczo-Hutniczym (Browar BGH) organizujemy spotkania, podczas których pokazujemy uczestnikom jak profesjonalnie degustować piwo, degustujemy piwa Browaru BGH. Warsztaty odbywają się w studenckim Klubie Buda, i obejmują: udział w szkoleniu sensorycznym (1,5h) możliwość zakupu pakiet szkła (4 szt.) odpowiedniego do 4 popularnych stylów Read more about <h1>Czwartkowe Warsztaty Sensoryczne</h1>[…]
José Barahona from Costa Rica tells us about his internship at the Kraków School of Brewing, as well as his overall study abroad experience in Poland.
W tym krótkim wywiadzie Olg Szczepanik podsumowuje swoje doświadczenia z Danii i staż naukowy na Uniwersytecie w Kopenhadze. Olga jest doktorantką Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie i aktywnym członkiem Krakowskiej Szkoły Browarniczej. Technologia browarnicza i jazda!
🇬🇧Read it in English
Szkolenia Piwowarski
Wrzesień 2019
Zapisz się już dziś!
Surowce browarnicze;
Procesy warzelni;
Propagacja drożdży i procesy fermentacji;
ocena organoleptyczna piwa