Print Friendly, PDF & Email

Analiza jakości słodu (szkolenie laboratoryjne)

szkolenie, jakość, słód, piwo, browar

Jakość słodu ma ogromny wpływ na wydajność procesów warzelni i jakość piwa. Wydajność warzelni jest podstawą dobrej ekonomiki procesu, a wykorzystanie pełnego potencjału słodu daje możliwość ograniczenia zużycia tego surowca. Jest to sprawą kluczową w obecnym czasie kiedy obserwujemy wzrost cen oraz ograniczoną dostępność słodu.

Żeby w pełni wykorzystać ekstrakt słodu należy znać jego jakość, wiedzieć ile ekstraktu możemy z niego uzyskać, a następnie umieć kontrolować proces, żeby weryfikować czy udało się osiągnąć zamierzone cele wydajności.

Tego wszystkiego nauczysz się na nowym szkoleniu praktycznym przygotowanym dla przedstawicieli branży browarniczej pt. „Analiza jakości słodu”. 

Jest to warsztat praktyczny realizowany w laboratorium, na którym zdobędziesz umiejętności praktyczne i samodzielnie:

  • przeprowadzisz analizę jakości słodu (można przywieźć swoją próbkę)
  • przeprowadzisz niezbędne obliczenia związane z wydajnością warzelni
  • poznasz znaczenie kluczowych parametrów jakościowych słodu

Czego się dowiesz?

Szkolenie ukierunkowane jest na przekazanie wiedzy teoretycznej i umiejętności praktycznych w zakresie analizy jakości słodu browarniczego.

Zakres tematyczny:

  • Czytanie specyfikacji słodu od producentów
  • Znaczenie poszczególnych wyróżników jakościowych słodu
  • Analiza jakości słodu w laboratorium 
  • Dobre praktyki podstawowych technik analitycznych w ocenie jakości brzeczki

Dla kogo?

Szkolenie skierowane jest do piwowarów, technologów, pracowników słodowni, osób zatrudnionych w sektorze browarniczym, piwowarów domowych – wszystkich zainteresowanych tematem jakości słodu i jego laboratoryjną analizą.

Prowadzący

dr hab. inż. Aleksander Poreda, prof. URK

mgr inż. Olga Hrabia

Więcej o informacji o prowadzących znajdziesz tutaj.

Gdzie?

Browarnicze Centrum Badawcze, ul. Józefa Rostafińskiego 7A, 30-072 Kraków.

Zobacz miejsce szkolenia na mapie.

Jak przebiega szkolenie?

Spotkanie prowadzone w kameralnej grupie (do 8 osób), w wyposażonym laboratorium.  Uczestnik może przywieźć słód, którego jakość chciałby sprawdzić w czasie zajęć (ok 300 g). Program podzielony jest na logicznie ułożone bloki tematyczne.

Podczas przerw uczestnikom serwowana jest woda, kawa/herbata i słodkie przekąski. W cenę szkolenia wliczony jest obiad.

9.12.2022 17.02.2023

10:00 - 18:00

Limit miejsc: 8

od 759 zł + VAT

Rejestracja
Early-Bird

rabat -20%
najpóźniej 10 dni
przed terminem szkolenia

Materiały szkoleniowe

Imienny certyfikat uczestnictwa

STANDARD

Promocja Early Bird -20% do 10 dni przed terminem szkolenia

759zł netto
  • Cena regularna: 949 zł netto
  • Szkolenie 8 h
  • Materiały ze szkolenia
  • Certyfikat uczestnictwa
  • Lunch

STANDARD

Promocja Early Bird -20% do 10 dni przed terminem szkolenia

695zł netto
  • Cena regularna: 869 zł netto
  • Szkolenie 7 h
  • Materiały ze szkolenia
  • Certyfikat uczestnictwa
  • Lunch
Nadchodzące szkolenia

Jeśli chcesz być na bieżąco z terminami i tematami naszych szkoleń, prześlij swój adres e-mail:

Subscribe

* indicates required
Sytuacja zawodowa / zainteresowania