Print Friendly, PDF & Email

Profesjonalne szkolenie "Woda w browarnictwie"

szkolenie, jakość, woda, piwo, browar

Czego się dowiesz?

  • jakie parametry jakościowe wody są kluczowe dla prawidłowego przebiegu zacierania i gotowania
  • jak woda wpływa na jakość brzeczki
  • jakie parametry wody należy znać, aby dobrze zaplanować korektę składu wody
  • czego nie mówią nam raporty jakości wody uzyskane od dostawcy
  • jaką technikę korekty składu wody wybrać, aby najlepiej dopasować wodę do stylu piwa

Dla kogo?

Szkolenie skierowane jest do piwowarów, technologów, osób zatrudnionych w sektorze browarniczym, piwowarów domowych – wszystkich zainteresowanych nabyciem i usystematyzowaniem wiedzy dotyczącej jakości wody w browarze.

Nie ma wymagań odnośnie wcześniejszej wiedzy z zakresu chemii – program w całości i od podstaw wprowadzi słuchacza w zagadnienia tematu wody.

Prowadzący

dr hab. inż. Aleksander Poreda, prof. UR

Więcej o informacji o prowadzącym znajdziesz tutaj.

Gdzie?

Browar Górniczo-Hutniczy, ul. Witolda Budryka 4, Kraków.
Zobacz miejsce szkolenia na mapie.

Jak przebiega szkolenie?

Spotkanie prowadzone stacjonarnie, przy bezpośrednim kontakcie z prowadzącym, z możliwością zadawania pytań. Program podzielony jest na logicznie ułożone bloki tematyczne.

W pierwszej części wprowadzamy uczestników w zagadnienia składu chemicznego wody, omówimy poszczególne związki chemiczne i ich wpływ na przydatność wody do produkcji piwa.

Omówione zostaną wymagania jakościowe wody technologicznej i zasady podstawowej kontroli jakości sensorycznej wody.

Podsumowaniem części pierwszej będzie omówienie zasad doboru wymagań jakościowych wody w zależności od stylu piwa.

Druga część szkolenia to studium przypadku i rozpatrywanie konkretnych przykładów korekt składu chemicznego wody pod dany styl piwny.

W trakcie szkolenia będzie okazja zwiedzić Browar Górniczo-Hutniczy, ze szczegółowym omówieniem zasady działania stacji uzdatniania wody.

2.12.2022 24.02.2023

6 godz
(10:00-16:00)

Limit miejsc:
18

od 519 zł + VAT

Rejestracja
Early-Bird

rabat -20%
najpóźniej 10 dni
przed terminem szkolenia

Materiały szkoleniowe

Certyfikat uczestnictwa

STANDARD

Promocja Early Bird najpóźniej 10 dni przed terminem szkolenia

519zł netto
  • Cena regularna: 649 zł netto
  • Szkolenie 6 h
  • Materiały ze szkolenia
  • Certyfikat uczestnictwa
  • Lunch

PREMIUM

Promocja Early Bird najpóźniej 10 dni przed terminem szkolenia

687zł netto
  • Cena regularna: 859 zł netto
  • Pakiet Standard
  • ANALIZA WODY PREMIUM - oszczędzasz 250 zł netto
  • Kompleksowa analiza jakości Twojej wody
  • Dostosowanie sposobów jej korekcji do dwóch wybranych stylów piwa
Nadchodzące szkolenia

Jeśli chcesz być na bieżąco z terminami i tematami naszych szkoleń, prześlij swój adres e-mail:

Subscribe

* indicates required
Sytuacja zawodowa / zainteresowania