
Profesjonalne szkolenie "Woda w browarnictwie"
szkolenie, jakość, woda, piwo, browar
Czego się dowiesz?
- jakie parametry jakościowe wody są kluczowe dla prawidłowego przebiegu zacierania i gotowania
- jak woda wpływa na jakość brzeczki
- jakie parametry wody należy znać, aby dobrze zaplanować korektę składu wody
- czego nie mówią nam raporty jakości wody uzyskane od dostawcy
- jaką technikę korekty składu wody wybrać, aby najlepiej dopasować wodę do stylu piwa
Dla kogo?
Szkolenie skierowane jest do piwowarów, technologów, osób zatrudnionych w sektorze browarniczym, piwowarów domowych – wszystkich zainteresowanych nabyciem i usystematyzowaniem wiedzy dotyczącej jakości wody w browarze.
Nie ma wymagań odnośnie wcześniejszej wiedzy z zakresu chemii – program w całości i od podstaw wprowadzi słuchacza w zagadnienia tematu wody.
Gdzie?
Browar Górniczo-Hutniczy, ul. Witolda Budryka 4, Kraków.
Zobacz miejsce szkolenia na mapie.
Jak przebiega szkolenie?
Spotkanie prowadzone stacjonarnie, przy bezpośrednim kontakcie z prowadzącym, z możliwością zadawania pytań. Program podzielony jest na logicznie ułożone bloki tematyczne.
W pierwszej części wprowadzamy uczestników w zagadnienia składu chemicznego wody, omówimy poszczególne związki chemiczne i ich wpływ na przydatność wody do produkcji piwa.
Omówione zostaną wymagania jakościowe wody technologicznej i zasady podstawowej kontroli jakości sensorycznej wody.
Podsumowaniem części pierwszej będzie omówienie zasad doboru wymagań jakościowych wody w zależności od stylu piwa.
Druga część szkolenia to studium przypadku i rozpatrywanie konkretnych przykładów korekt składu chemicznego wody pod dany styl piwny.
W trakcie szkolenia będzie okazja zwiedzić Browar Górniczo-Hutniczy, ze szczegółowym omówieniem zasady działania stacji uzdatniania wody.
Prowadzący
5.10.2023
2.12.2023
18.12.2023
6 godz
(10:00-16:00)
Limit miejsc:
18
od 519 zł + VAT
Rejestracja
Early-Bird
rabat -20%
najpóźniej 10 dni
przed terminem szkolenia
najpóźniej 10 dni
przed terminem szkolenia
Materiały szkoleniowe
Certyfikat uczestnictwa
STANDARD
Promocja Early Bird najpóźniej 10 dni przed terminem szkolenia
- Cena regularna: 649 zł netto
- Szkolenie 6 h
- Materiały ze szkolenia
- Certyfikat uczestnictwa
- Lunch
PREMIUM
Promocja Early Bird najpóźniej 10 dni przed terminem szkolenia
- Cena regularna: 859 zł netto
- Pakiet Standard
- ANALIZA WODY PREMIUM - oszczędzasz 250 zł netto
- Kompleksowa analiza jakości Twojej wody
- Dostosowanie sposobów jej korekcji do dwóch wybranych stylów piwa
Nadchodzące szkolenia
Jeśli chcesz być na bieżąco z terminami i tematami naszych szkoleń, prześlij swój adres e-mail: