Print Friendly, PDF & Email

Analiza jakości piwa (szkolenie laboratoryjne)

szkolenie, jakość, słód, piwo, browar

Wysoka jakość piwa to cel każdego piwowara. Wszystkie założenia technologiczne, staranne receptury, dbałość o zachowanie odpowiedniej higieny procesu skupiają się wokół jakości końcowego produktu.

Piwowar, który świadomie prowadzi proces, chce weryfikować osiągnięcie wybranych założeń i jakość swojego piwa na bieżąco.

Kontrolę jakości piwa wykonywać można nie tylko w bogato wyposażonym  laboratorium – już podstawowe szkło laboratoryjne i niewielki blat roboczy pozwalają bliżej poznać podstawowe parametry piwa.

Poznaj ofertę nowego laboratoryjnego szkolenia, pt. „Analiza jakości piwa”!

Czego się dowiesz?

Szkolenie laboratoryjne „Analiza jakości piwa”  to warsztat praktyczny realizowany w laboratorium, na którym zdobędziesz umiejętności praktyczne i samodzielnie:

  • przeprowadzisz analizę stężenia alkoholu w piwie i jego ekstraktów (metodą laboratoryjną oraz przy użyciu specjalistycznego sprzętu)
  • przeprowadzisz analizę innych wyróżników jakościowych piwa, jak: pH, barwa, mętność, goryczka.
  • dowiesz się jakie znaczenie mają wybrane parametry oraz które z nich obowiązkowo należy deklarować na etykiecie produktu

Dla kogo?

Szkolenie skierowane jest do bardzo szerokiego grona słuchaczy, jeśli na którekolwiek z poniższych pytań odpowiesz „TAK”, nie zwlekaj i zapisz się!

  1. Twój browar posiada podstawowe wyposażenie laboratoryjne, ale nie wiesz jak w pełni wykorzystać jego potencjał?
  2. Potrzebujesz wyszkolić swojego pracownika, by potrafił wykonać podstawową analizę jakości piwa? Może sam jesteś pracownikiem browaru, który potrzebuje pomocy w usystematyzowaniu wiedzy laboratoryjnej?
  3. Planujesz rozbudować swoje laboratorium o sprzęt specjalistyczny, ale nie masz pojęcia o jego zastosowaniu?
  4. Chcesz samodzielnie spróbować przeanalizować przywiezioną ze sobą próbkę piwa, poznać metody analityczne, koszty wyposażenia?
  5. A może jesteś studentem / absolwentem, który szuka pracy w laboratorium browarniczym i chce przypomnieć sobie podstawowe analizy jakości piwa?

Prowadzący

dr hab. inż. Aleksander Poreda, prof. URK
mgr inż. Olga Hrabia
Więcej o informacji o prowadzących znajdziesz tutaj.

Gdzie?

Browarnicze Centrum Badawcze, ul. Józefa Rostafińskiego 7A, 30-072 Kraków.

Zobacz miejsce szkolenia na mapie.

Jak przebiega szkolenie?

Spotkanie prowadzone w kameralnej grupie (do 8 osób), w wyposażonym laboratorium.  Uczestnik może przywieźć ze sobą piwo, którego jakość chciałby sprawdzić w czasie zajęć (minimum 500 ml). Program podzielony jest na logicznie ułożone bloki tematyczne.

Podczas przerw uczestnikom serwowana jest woda, kawa/herbata i słodkie przekąski. W cenę szkolenia wliczony jest obiad.

4.11.2022 20.01.2023

10:00 - 17:00

Limit miejsc: 4

od 759 zł + VAT

Rejestracja
Early-Bird

rabat -20%
najpóźniej 10 dni
przed terminem szkolenia

Materiały szkoleniowe

Imienny certyfikat uczestnictwa

STANDARD

Promocja Early Bird -20% do 10 dni przed terminem szkolenia

759zł netto
  • Cena regularna: 949 zł netto
  • Szkolenie 7 h
  • Materiały ze szkolenia
  • Certyfikat uczestnictwa
  • Lunch
Nadchodzące szkolenia

Jeśli chcesz być na bieżąco z terminami i tematami naszych szkoleń, prześlij swój adres e-mail:

Subscribe

* indicates required
Sytuacja zawodowa / zainteresowania