Szkolenie "Jakość słodu i chmielu w browarze

słód, chmiel, jakość, warzenie, piwo

To kolejne szkolenie z naszego cyklu jednodniowych otwartych szkoleń dla piwowarów. Tym razem skupiamy się na jakości słodu i chmielu oraz wykorzystaniu danych ze specyfikacji tych surowców podczas warzenia piwa.

Czego się dowiesz?

  • jakie parametry jakościowe słodu i chmielu są kluczowe dla prawidłowego przebiegu zacierania, gotowania i w jaki sposób determinują jakość brzeczki,
  • jakie dane zawarte są w specyfikacji dostawcy, a jakie analizy warto wykonać samodzielnie żeby uzyskać powtarzalne piwo,
  • jak wykorzystanie poszczególnych rodzajów słodu czy chmielu wpływa na przebieg procesu i jakość brzeczki i piwa,
  • jakie obliczenia technologiczne pomagają w przewidywaniu, planowaniu i realizacji procesów technologicznych.

Dla kogo?
Szkolenie skierowane jest w pierwszej kolejności do piwowarów i osób zatrudnionych w sektorze browarniczym. Nie ma wymagań odnośnie wcześniejszej wiedzy z zakresu chemii – program w całości i od podstaw wprowadzi słuchacza w zagadnienia tematu jakości surowców.

Prowadzący

dr hab. inż. Aleksander Poreda, prof. URK
Więcej o informacji o prowadzących znajdziesz tutaj.

Gdzie?

Browar Górniczo-Hutniczy, ul. Witolda Budryka 4, Kraków.
Zobacz miejsce szkolenia na mapie.

Jak przebiega szkolenie?

Spotkanie prowadzone stacjonarnie, przy bezpośrednim kontakcie z prowadzącym, z możliwością zadawania pytań. 

25 lutego, 2022

6 godz
(10:00-16:00)

Limit miejsc:
15

Materiały szkoleniowe

Certyfikat uczestnictwa

Cena od
399 zł + VAT

Rejestracja
Early-Bird

-30% do 18.02.2022
Na jaki e-mail mamy wysłać informacje o naszych szkoleniach?

CENA STANDARD*

*rejestracja w ciągu tygodnia przed szkoleniem

  • Szkolenie 6 h
  • Drukowane materiały
  • Certyfikat uczestnictwa
  • Lunch

CENA SPECJALNA

rejestracja i płatność więcej niż 7 dni przed szkoleniem

Szkolenie wyprzedane
  • Szkolenie 6 h
  • Drukowane materiały
  • Certyfikat uczestnictwa
  • Lunch

dodatek PREMIUM

  • Pakiet Standard
  • Laboratoryjna analiza jakości próbki słodu wilgotność, ekstraktywność, buforowość, pH
  • Laboratoryjna analiza jakości próbki chmielu HSI - Hop Storage index