Krakowska Szkoła Browarnicza

Studia piwowarskie

Go to Szkolenia Piwowarskie

Szkolenia Piwowarskie

woda, słód, chmiel, jakość, wydajność

Go to STUDIA INŻYNIERSKIE

STUDIA INŻYNIERSKIE

Pierwsze studia piwowarskie w Polsce.

Go to STUDIA PODYPLOMOWE

STUDIA PODYPLOMOWE

technologia, fermentacja, stabilizacja piwa, pracy i kontrola jakości w browarze

Dołącz do nas!
Szukamy stażysty.

KRAKOWSKA SZKOŁA BROWARNICZA

Krakow School of Brewing

BEER IS OUR TRADE.

Krakowska Szkoła Browarnicza to zespól naukowców zaangażowanych w organizację edukacji i badań naukowych oraz współpracy z przemysłem w zakresie słodownictwa i browarnictwa. Obejmuje działalność akademicką, badawczą i naukową oraz usługi w sektorze piwowarskim. Współpracujemy z uniwersytetami, browarami i firmami z branży w wielu projektach, które wspierają rozpowszechnianie i wykorzystanie wiedzy, technologii i surowców w branży piwowarskiej. KSB to najbardziej kompleksowa oferta edukacyjna i badawcza dla brażny browarniczej na rynku polskim.

Aleksander Poreda

prof. UR, technologia browarnicza
W swojej karierze naukowej realizował wiele projektów badawczych we współpracy z licznymi browarami. Jest kierownikiem międzynarodowych studiów doktoranckich w zakresie słodownictwa i browarnictwa… więcej

Aneta Ciosek

asystent, procesy fermentacji
W roku 2015 obroniła pracę magisterską pt.: „Twardość magnezowa wody technologicznej, a skład jonowy brzeczki”. więcej

OLGA HRABIA

doktorantka, chmiel i procesy warzelni
Od października 2017 roku jest doktorantką w Katedrze Technologii Fermentacji i Mikrobiologii Technicznej UR w Krakowie. więcej

Kasia Fulara

doktorantka, innowacyjne surowce
w roku 2018 ukończyła studia na kierunku Biotechnologia na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie…więcej

Jonas Trummer

doktorant, innowacyjne surowce
mgr inż. Jonnas Trummer ukończył Uniwersytet Techniczny w Monachium, gdzie uzyskał tytuł magistra inżyniera na kierunku Browarnictwo i Technologia Napojów. więcej

Jose Pablo Silva

stażysta zagraniczny
Jose jest stażystą pochodzącym z Costa Rica – studiuje w programie Erasmus Mundus na KU Leuven w Belgii, a do Krakowa przyjechał zdobywać doświadczenie praktyczne i zrealizować badania do pracy magisterskiej. więcej

JAKUB CIAĆMA

piwowar
mgr inż. Jakub Ciaćma ukończył w 2016 roku studia inżynierskie na kierunku Biotechnologia, a w 2018 magisterskie na Wydziale Technologii Żywności UR w Krakowie. Pracę magisterską realizował w temacie „Możliwość zastosowania piołunu jako substytutu części chmielu w piwie”. więcej

KSB Newsletter