Studia piwowarskie
Go to STUDIA PODYPLOMOWE
STUDIA PODYPLOMOWE
technologia, fermentacja, stabilizacja piwa, pracy i kontrola jakości w browarze
KRAKOWSKA SZKOŁA BROWARNICZA
Krakow School of Brewing
Krakowska Szkoła Browarnicza to zespól naukowców zaangażowanych w organizację edukacji i badań naukowych oraz współpracy z przemysłem w zakresie słodownictwa i browarnictwa.
Obejmuje działalność akademicką, badawczą i naukową oraz usługi w sektorze piwowarskim. Współpracujemy z uniwersytetami, browarami i firmami z branży w wielu projektach, które wspierają rozpowszechnianie i wykorzystanie wiedzy, technologii i surowców w branży piwowarskiej. KSB to najbardziej kompleksowa oferta edukacyjna i badawcza dla brażny browarniczej na rynku polskim.
ZESPÓŁ KSB

Aleksander Poreda
prof. UR, technologia browarnicza
W swojej karierze naukowej realizował wiele projektów badawczych we współpracy z licznymi browarami. Jest kierownikiem międzynarodowych studiów doktoranckich w zakresie słodownictwa i browarnictwa… więcej

Aneta Ciosek
asystent, procesy fermentacji
W roku 2015 obroniła pracę magisterską pt.: „Twardość magnezowa wody technologicznej, a skład jonowy brzeczki”. więcej

OLGA HRABIA
doktorantka, chmiel i procesy warzelni
Od października 2017 roku jest doktorantką w Katedrze Technologii Fermentacji i Mikrobiologii Technicznej UR w Krakowie. więcej

Kasia Fulara
doktorantka, innowacyjne surowce
w roku 2018 ukończyła studia na kierunku Biotechnologia na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie…więcej

Jonas Trummer
doktorant, innowacyjne surowce
mgr inż. Jonnas Trummer ukończył Uniwersytet Techniczny w Monachium, gdzie uzyskał tytuł magistra inżyniera na kierunku Browarnictwo i Technologia Napojów. więcej

Jose Pablo Silva
stażysta zagraniczny
Jose jest stażystą pochodzącym z Costa Rica – studiuje w programie Erasmus Mundus na KU Leuven w Belgii, a do Krakowa przyjechał zdobywać doświadczenie praktyczne i zrealizować badania do pracy magisterskiej. więcej

JAKUB CIAĆMA
piwowar
mgr inż. Jakub Ciaćma ukończył w 2016 roku studia inżynierskie na kierunku Biotechnologia, a w 2018 magisterskie na Wydziale Technologii Żywności UR w Krakowie. Pracę magisterską realizował w temacie „Możliwość zastosowania piołunu jako substytutu części chmielu w piwie”. więcej