Hard Seltzer: Buzujący trend. Czy to trudna sprawa?

Sympozjum KSB "Brewing Ideas" | Kraków

4 września 2023

Czy wiesz, że:

Przewiduje się, że wielkość globalnego rynku hard seltzerów wzrośnie z 4,4 miliarda dolarów w 2019 roku do 14,5 miliarda dolarów w 2027.

Oczekuje się, że średnioroczna stopa wzrostu tego rynku wyniesie aż 16%.

HARD SELTZER to motyw przewodni tegorocznej – pierwszej edycji Sympozjum Krakowskiej Szkoły Browarniczej.

Pomimo tego, że nie jest to nowy produkt na rynku, jego wzrastający światowy trend w branży napojów alkoholowych zasługuje na uwagę i dyskusję. Nawet mocno sfokusowane na piwo regiony Europy Środkowej i Wschodniej (w tym Polska), systematycznie dołączają do świata hard seltzerów. Z każdym rokiem zauważa się coraz więcej browarów, zarówno rzemieślniczych jak i koncernowych, patrzących z zainteresowaniem i entuzjazmem na ten rozwijający się kierunek.

KRAKOWSKA SZKOŁA BROWARNICZA serdecznie zaprasza wszystkich zainteresowanych tematem (biznes, nauka, przemysł) do wzięcia udziału w wiosennym sympozjum szkoleniowym w Krakowie, które skupione będzie na głównym temacie przewodnim- hard seltzer.


Sympozjum „Brewing Ideas” odbywa się co dwa lata, na przemian z naszą sztandarową konferencją – „Szkołą Technologii Fermentacji”. Wydarzenie to pozwoli skupić się na konkretnym zagadnieniu branży napojów alkoholowych i zaprezentować precyzyjny i aktualny pogląd na ten temat.

„Brewing Ideas” jest czymś więcej niż tylko sloganem. Jest bezpośrednim odniesieniem do branży piwowarskiej, ale też aluzją do aplikacyjnego miksu badań, wiedzy i praktyki, czyli do “Warzelni pomysłów”.

Prelegenci i tematy

Sandra Krell
(PALL)

Technologia filtracji i oczyszczania w celu wytworzenia idealnej twardej bazy seltzer
(in English)

Paweł Masłowski (Moon Lark)

Praktyczne aspekty produkcji hard-seltzer w browarze rzemieślniczym

Dawid Siedlecki
(Browarparagraf.com)

Uwzględnienie hard seltzerów w sztywnych ramach prawnych

Hard Seltzer: Buzujący trend. Czy to trudna sprawa?

Aby podejść do tematu HARD SELTZER z szerszej perspektywy, sformułowaliśmy cztery sekcje tematyczne,  które obejmują cały cykl życia produktu:

  • 1. Pomysł na nowy produkt,
  • 2. Aktualne badania naukowe i rozwój produktu,
  • 3. Niezbędne surowce, wymagane wyposażenie, technologia wytwarzania
  • 4. Czas życia rynkowego.


Zainteresowanych dzieleniem się dotychczasową wiedzą i doświadczeniem na temat Hard Seltzerów serdecznie zapraszamy do czynnego udziału w Sympozjum. Jeśli chcesz zostać prelegentem na pierwszym sympozjum „Brewing Ideas” prześlij abstrakt do swojej prezentacji tutaj.

Do każdej z sekcji tematycznych zapraszamy szerokie grono zainteresowanych i doświadczonych, np. browary koncernowe i rzemieślnicze, firmy technologiczne, dostawców surowców jak i technologii, laboratoria, agencje handlowe i marketingowe, kancelarie prawne, lobbystów, agencje rządowe oraz oczywiście całą społeczność akademicką i naukową.

Innowacja

Idea produktu

Co to jest hard seltzer?

Dlaczego zyskują na popularności?

Jaka jest demografia konsumentów HS?

Jakie trendy rynkowe stoją za pomysłem na ten produkt?

Nauka & badania

Analiza produktu

Hard seltzer vs. piwo

Badania naukowe dotyczące surowców, fermentacji i stabilności hard seltzerów.

Technologia

Rozwój produktu

Surowce i proces technologiczny.
Jak się produkuje HS?
Czy browar zapewnia odpowiednią technologię powstawania HS?

Jak wygląda kontrola jakości HS?

Prawo & marketing

Produkt na rynku

Regulacje prawne dotyczące HS na rynku polskim i globalnym.
Aspekty marketingu i oznaczania produktu
.
Czy HS są łatwiejsze do wprowadzenia na rynek niż piwa?

Rentowność produktu .


Sponsorzy

Sponsor strategiczny

CO TAKIEGO?

Międzynarodowe Sympozjum
Krakowskiej Szkoły Browarniczej, odbywające się cyklicznie co dwa lata

KIEDY?

4 września 2023 r

GDZIE?

Browar Górniczo-Hutniczy
(BGH)
Witolda Budryka 4, 30-072
Kraków, Polska

DLA KOGO?

Browary, Firmy skoncentrowane wokół sektora branży piwowarskiej, Agencje handlowe i marketingowe, Kancelarie prawne & lobbyści, Agencje rządowe, Studenci & Pasjonaci.


Rejestracja

"EARLY BIRD" 🐦
Wczesna rejestracja - promocja

Uzyskaj najlepszą ofertę! Oszczędź aż 220 zł !
Dostępne TYLKO do 1.08.2023

370 zł

1 os.

REJESTRACJA STANDARD 👩🏼‍🦰

Cena regularna. Ważna od 1.04.2023
Dostępna do wyczerpania miejsc

560 zł

1 os.

REJESTRACJA FIRMOWA 👦🏻👩🏻👩🏻‍🦰

3 lub więcej uczestników.
Oszczędź 120 zł na uczestnika

440 zł

1 os.

REJESTRACJA STUDENCKA👩🏼‍🎓

Studenci z ważną legitymacją.
Liczba miejsc ograniczona.

290 zł

student

"EARLY BIRD" 🐦
Wczesna rejestracja - promocja

370 zł

1 os.
Uzyskaj najlepszą ofertę! Oszczędź aż 220 zł !
Dostępne TYLKO do 1.08.2023
  • pełny udział w sympozjum
  • imienny certyfikat uczestnictwa
  • wyżywienie (serwis kawowy + lunch)
  • degustacja hard seltzer i piwa
  • udział w wieczornym spotkaniu integracyjnym

REJESTRACJA STANDARD 👩🏼‍🦰

560 zł

1 os.
Cena regularna. Ważna od 1.04.2023
Dostępna do wyczerpania miejsc
  • pełny udział w sympozjum
  • imienny certyfikat uczestnictwa
  • wyżywienie (serwis kawowy + lunch)
  • degustacja hard seltzer i piwa
  • udział w wieczornym spotkaniu integracyjnym

REJESTRACJA FIRMOWA 👦🏻👩🏻👩🏻‍🦰

440 zł

1 os.
3 lub więcej uczestników.
Oszczędź 120 zł na uczestnika
  • pełny udział w sympozjum
  • imienny certyfikat uczestnictwa
  • wyżywienie (serwis kawowy + lunch)
  • degustacja hard seltzer i piwa
  • udział w wieczornym spotkaniu integracyjnym

REJESTRACJA STUDENCKA👩🏼‍🎓

290 zł

student
Studenci z ważną legitymacją.
Liczba miejsc ograniczona.
  • pełny udział w sympozjum
  • imienny certyfikat uczestnictwa
  • wyżywienie (serwis kawowy + lunch)
  • degustacja hard seltzer i piwa
  • udział w wieczornym spotkaniu integracyjnym

A beautiful destination is waiting for you!

Kraków is the perfect city to mix business and pleasure.