Hard Seltzer: Buzujący trend. Czy to trudna sprawa?
Sympozjum KSB "Brewing Ideas" | Kraków
4 września 2023
Czy wiesz, że:
Przewiduje się, że wielkość globalnego rynku hard seltzerów wzrośnie z 4,4 miliarda dolarów w 2019 roku do 14,5 miliarda dolarów w 2027.
Oczekuje się, że średnioroczna stopa wzrostu tego rynku wyniesie aż 16%.
HARD SELTZER to motyw przewodni tegorocznej – pierwszej edycji Sympozjum Krakowskiej Szkoły Browarniczej.
Pomimo tego, że nie jest to nowy produkt na rynku, jego wzrastający światowy trend w branży napojów alkoholowych zasługuje na uwagę i dyskusję. Nawet mocno sfokusowane na piwo regiony Europy Środkowej i Wschodniej (w tym Polska), systematycznie dołączają do świata hard seltzerów. Z każdym rokiem zauważa się coraz więcej browarów, zarówno rzemieślniczych jak i koncernowych, patrzących z zainteresowaniem i entuzjazmem na ten rozwijający się kierunek.
KRAKOWSKA SZKOŁA BROWARNICZA serdecznie zaprasza wszystkich zainteresowanych tematem (biznes, nauka, przemysł) do wzięcia udziału w wiosennym sympozjum szkoleniowym w Krakowie, które skupione będzie na głównym temacie przewodnim- hard seltzer.
Sympozjum „Brewing Ideas” odbywa się co dwa lata, na przemian z naszą sztandarową konferencją – „Szkołą Technologii Fermentacji”. Wydarzenie to pozwoli skupić się na konkretnym zagadnieniu branży napojów alkoholowych i zaprezentować precyzyjny i aktualny pogląd na ten temat.
„Brewing Ideas” jest czymś więcej niż tylko sloganem. Jest bezpośrednim odniesieniem do branży piwowarskiej, ale też aluzją do aplikacyjnego miksu badań, wiedzy i praktyki, czyli do “Warzelni pomysłów”.
Prelegenci i tematy
Sandra Krell
(PALL)
Technologia filtracji i oczyszczania w celu wytworzenia idealnej twardej bazy seltzer
(in English)
Paweł Masłowski (Moon Lark)
Praktyczne aspekty produkcji hard-seltzer w browarze rzemieślniczym
Dawid Siedlecki
(Browarparagraf.com)
Uwzględnienie hard seltzerów w sztywnych ramach prawnych
Hard Seltzer: Buzujący trend. Czy to trudna sprawa?
Aby podejść do tematu HARD SELTZER z szerszej perspektywy, sformułowaliśmy cztery sekcje tematyczne, które obejmują cały cykl życia produktu:
- 1. Pomysł na nowy produkt,
- 2. Aktualne badania naukowe i rozwój produktu,
- 3. Niezbędne surowce, wymagane wyposażenie, technologia wytwarzania
- 4. Czas życia rynkowego.
Zainteresowanych dzieleniem się dotychczasową wiedzą i doświadczeniem na temat Hard Seltzerów serdecznie zapraszamy do czynnego udziału w Sympozjum. Jeśli chcesz zostać prelegentem na pierwszym sympozjum „Brewing Ideas” prześlij abstrakt do swojej prezentacji tutaj.
Do każdej z sekcji tematycznych zapraszamy szerokie grono zainteresowanych i doświadczonych, np. browary koncernowe i rzemieślnicze, firmy technologiczne, dostawców surowców jak i technologii, laboratoria, agencje handlowe i marketingowe, kancelarie prawne, lobbystów, agencje rządowe oraz oczywiście całą społeczność akademicką i naukową.
Innowacja
Idea produktu
Co to jest hard seltzer?
Dlaczego zyskują na popularności?
Jaka jest demografia konsumentów HS?
Jakie trendy rynkowe stoją za pomysłem na ten produkt?
Nauka & badania
Analiza produktu
Hard seltzer vs. piwo
Badania naukowe dotyczące surowców, fermentacji i stabilności hard seltzerów.
Technologia
Rozwój produktu
Surowce i proces technologiczny.
Jak się produkuje HS?
Czy browar zapewnia odpowiednią technologię powstawania HS?
Jak wygląda kontrola jakości HS?
Prawo & marketing
Produkt na rynku
Regulacje prawne dotyczące HS na rynku polskim i globalnym.
Aspekty marketingu i oznaczania produktu
.
Czy HS są łatwiejsze do wprowadzenia na rynek niż piwa?
Rentowność produktu .
CO TAKIEGO?
Międzynarodowe Sympozjum
Krakowskiej Szkoły Browarniczej, odbywające się cyklicznie co dwa lata
KIEDY?
4 września 2023 r
GDZIE?
Browar Górniczo-Hutniczy
(BGH)
Witolda Budryka 4, 30-072
Kraków, Polska
DLA KOGO?
Browary, Firmy skoncentrowane wokół sektora branży piwowarskiej, Agencje handlowe i marketingowe, Kancelarie prawne & lobbyści, Agencje rządowe, Studenci & Pasjonaci.
Rejestracja
"EARLY BIRD" 🐦
Wczesna rejestracja - promocja
Uzyskaj najlepszą ofertę! Oszczędź aż 220 zł !
Dostępne TYLKO do 1.08.2023
Dostępne TYLKO do 1.08.2023
370 zł
1 os. REJESTRACJA STANDARD 👩🏼🦰
Cena regularna. Ważna od 1.04.2023
Dostępna do wyczerpania miejsc
Dostępna do wyczerpania miejsc
560 zł
1 os. REJESTRACJA FIRMOWA 👦🏻👩🏻👩🏻🦰
3 lub więcej uczestników.
Oszczędź 120 zł na uczestnika
Oszczędź 120 zł na uczestnika
440 zł
1 os. REJESTRACJA STUDENCKA👩🏼🎓
Studenci z ważną legitymacją.
Liczba miejsc ograniczona.
Liczba miejsc ograniczona.
290 zł
student "EARLY BIRD" 🐦
Wczesna rejestracja - promocja
370 zł
1 os.
370 zł
1 os.Dostępne TYLKO do 1.08.2023
- pełny udział w sympozjum
- imienny certyfikat uczestnictwa
- wyżywienie (serwis kawowy + lunch)
- degustacja hard seltzer i piwa
- udział w wieczornym spotkaniu integracyjnym
REJESTRACJA STANDARD 👩🏼🦰
560 zł
1 os.
560 zł
1 os.Dostępna do wyczerpania miejsc
- pełny udział w sympozjum
- imienny certyfikat uczestnictwa
- wyżywienie (serwis kawowy + lunch)
- degustacja hard seltzer i piwa
- udział w wieczornym spotkaniu integracyjnym
REJESTRACJA FIRMOWA 👦🏻👩🏻👩🏻🦰
440 zł
1 os.
440 zł
1 os.Oszczędź 120 zł na uczestnika
- pełny udział w sympozjum
- imienny certyfikat uczestnictwa
- wyżywienie (serwis kawowy + lunch)
- degustacja hard seltzer i piwa
- udział w wieczornym spotkaniu integracyjnym
REJESTRACJA STUDENCKA👩🏼🎓
290 zł
student
290 zł
studentLiczba miejsc ograniczona.
- pełny udział w sympozjum
- imienny certyfikat uczestnictwa
- wyżywienie (serwis kawowy + lunch)
degustacja hard seltzer i piwaudział w wieczornym spotkaniu integracyjnym
A beautiful destination is waiting for you!
Kraków is the perfect city to mix business and pleasure.