Print Friendly, PDF & Email

Propagacja
drożdży i bakterii

Nasze doświadczenie

Browary rzemieślnicze zwracają dużą uwagę na wysoką i stałą jakość swoich piw. Kluczowe w tym względzie są dobrej jakości drożdże. 

Od wielu lat dostarczam aktywne, płynne drożdże do browarów o wybiciu od 2 do 40 hL. Dzięki profesjonalnej kadrze i wieloletniemu doświadczeniu dopracowaliśmy metody propagacji drożdży i bakterii, zapewniając dostawę biomasy o doskonałej jakości. Każde zamówienie jest traktowane indywidualnie, więc dostawa jest dokładnie wtedy kiedy drożdże mają zostać użyte.

Nasi klienci są pewni, że otrzymają drożdże:

  1. czyste mikrobiologicznie (100% pewności, dzięki naszemu systemowi kontroli jakości)
  2. prowadzące dynamiczną fermentację (szybkie zafermentowanie i krótki proces fermentacji)
  3. dające piwo o odpowiednim i powtarzalnym profilu sensorycznym.

Oferta dostosowana do Twoich potrzeb

Sprawdź ile drożdży potrzebujesz

Wiedza technologiczna

Aby oszacować ile drożdży potrzebujesz oraz otrzymać ofertę potrzebujemy kilku podstawowych informacji:

  • jaką biomasę chcesz użyć: drożdże dolnej czy górnej fermentacji
  • jakie jest wybicie brzeczki
  • ile warek fermentowanych jest w jednym tanku
  • temperatura i natlenienie podczas zadawania drożdży
  • jaki jest ekstrakt brzeczki nastawnej

Jak pozyskać drożdże?

Jeśli jesteś zainteresowany używaniem w swoim browarze drożdży płynnych najwyższej jakości:
  • wypełnij formularz
  • wyślij e-mail na adres: propagacja@ksb.edu.pl
  • lub zadzwoń na numer 791 738 038

Wypełnij formularz, aby skontaktować się z nami i uzyskać wycenę

OFERTA SPECJALNA
Zamów do końca 2022 roku aby otrzymać 30% rabatu.

Odbierz drożdże w dowolnym momencie w 2023 roku