Print Friendly, PDF & Email

Szkolenie "Fermentacja i dojrzewanie piwa"

drożdże, nastawienie fermentacji, urządzenia, kontrola procesu

Czego się dowiesz?

Szkolenie uczestników ukierunkowane jest na przekazanie podstawowej wiedzy dotyczącej procesów fermentacji w browarnictwie. Każdy uczestnik szkolenia otrzyma certyfikat uczestnictwa w szkoleniu.

Zakres tematyczny:

  • podstawowe założenia dotyczące propagacji drożdży
  • urządzenia wykorzystywane do propagacji drożdży
  • nastawienie fermentacji
  • systemy fermentacji w browarnictwie
  • przebieg i kontrola procesu fermentacji i dojrzewania piwa
  • przemiany biochemiczne podczas fermentacji (produkty główne i uboczne)
  • zaprezentowanie instalacji w dziale fermentacji Browaru Górniczo-Hutniczego (gospodarka drożdżowa, fermentacja i dojrzewanie, wyszynk)

Dla kogo?

Szkolenie skierowane jest do piwowarów, technologów, osób zatrudnionych w sektorze browarniczym, piwowarów domowych – wszystkich zainteresowanych nabyciem i usystematyzowaniem wiedzy dotyczącej sterowania procesem fermentacji i wpływem parametrów procesowych na jakości drożdży i piwa.

Prowadzący

dr hab. inż. Aleksander Poreda, prof. UR

Więcej o informacji o prowadzących znajdziesztutaj.

Gdzie?

Browar Górniczo-Hutniczy, ul. Witolda Budryka 4, Kraków.
Zobacz miejsce szkolenia na mapie.

Jak przebiega szkolenie?

Spotkanie prowadzone stacjonarnie, przy bezpośrednim kontakcie z prowadzącym, z możliwością zadawania pytań. Program podzielony jest na logicznie ułożone bloki tematyczne.

data 27.01.2023

6 godz
(10:00-16:00)

Limit miejsc: 18

od 519 zł + VAT

Rejestracja
Early-Bird

rabat -20%
najpóźniej 10 dni
przed terminem szkolenia

Materiały szkoleniowe

Certyfikat uczestnictwa

STANDARD

Promocja Early Bird najpóźniej 10 dni przed terminem szkolenia

519zł netto
  • Cena regularna: 649 zł netto
  • 6 godzin
  • Materiały ze szkolenia
  • Certyfikat uczestnictwa
  • Lunch
Nadchodzące szkolenia

Jeśli chcesz być na bieżąco z terminami i tematami naszych szkoleń, prześlij swój adres e-mail:

Subscribe

* indicates required
Sytuacja zawodowa / zainteresowania