Print Friendly, PDF & Email
baner propagacja drożdże i bakterii

Drożdże piwowarskie – propagacja

Doświadczenie w propagacji drożdży

Browary rzemieślnicze coraz większą uwagę zwracają na wysoką i stałą jakość swoich piw. Kluczowe w tym względzie są dobrej jakości drożdże. Zarówno browary prowadzące fermentację w małych 5 hl tankach, jak i większe dochodzące do 40-60 hl zaopatrują się w nasze płynne drożdże. Wychodząc na przeciw oczekiwaniom naszych klientów dopracowaliśmy metody propagacji drożdży i bakterii. Dzięki doskonałej jakości biomasy, którą dostarczamy do czołowych browarów rzemieślniczych w Polsce, z roku na rok rośnie zainteresowanie tą usługą.

Dzięki naszemu doświadczeniu oraz nastawieniu na wytwarzanie najwyższej jakości biomasy nasi klienci są pewni, że ich fermentacja będzie przebiegała dynamicznie, a piwo będzie miało odpowiedni profil bukietu.

komórki drożdży w mikroskopie

Sprawdź ile drożdży potrzebujesz.
Prześlemy Ci ofertę cenową oraz możliwy termin realizacji.

Wiedza technologiczna

Aby oszacować ile drożdży potrzebujesz oraz otrzymać ofertę potrzebujemy kilku podstawowych informacji:

  • jaką biomasę chcesz użyć: drożdże dolnej czy górnej fermentacji?
  • jakie jest wybicie brzeczki
  • ile warek fermentowanych jest w jednym tanku
  • temperatura i natlenienie podczas zadawania drożdży

Jak pozyskać drożdże?

Jeśli jesteś zainteresowany współpracą i pozyskiwaniem wysokiej jakości drożdży browarniczych lub bakterii kwasu mlekowego, dedykowanych specjalnie dla Twojego browaru:
  • wypełnij formularz
  • wyślij e-mail na adres: propagacja@ksb.edu.pl
  • lub zadzwoń na numer 791 738 038

Ciekawe publikacje na temat drożdży

W celu zapoznania się z innymi usługami dla browarnictwa zapraszamy na stronę:

Wsparcie techniczne i technologiczne dla browarów