Profesjonalne szkolenie I stopnia
"Ocena organoleptyczna piwa z elementami analizy sensorycznej"

szkolenie sensoryczne – analiza sensoryczna

Szkolenie I stopnia “Ocena organoleptyczna piwa z elementami analizy sensorycznej” to pierwsze z cyklu szkoleń przygotowujących członków oraz liderów panelu sensorycznego do pracy przy zapewnianiu jakości piwa.

Szkolenie uczestników ukierunkowane jest na podnoszenie ich kompetencji na wielu płaszczyznach:

  • każdy z uczestników zyskuje nowe kompetencje – potrafi rozpoznać i nazwać 16 kluczowych bodźców sensorycznych
  • uczestnicy pozyskują wiedzę na temat ww. bodźców – ich źródła, przyczyn występowania, metod kontroli ich stężenia
  • podczas szkolenia przedstawiane są podstawowe metody analizy sensorycznej (testy różnicujące, opisowe) oraz informacje w jakich sytuacjach je wykorzystywać do zapewniania wysokiej jakości piwa

Każdy uczestnik szkolenia otrzyma certyfikat uczestnictwa w szkoleniu.

Dodatkowo osoby, które uzyskają wynik minimum 80% z testu końcowego, otrzymają certyfikat “Enthusiast Beer Sensory Taster” wydany wspólnie przez Krakowską Szkołę Browarniczą i FlavorActiv.

Czego się nauczysz?

    • poznasz techniki degustacji piwa, 
    • dowiesz się jak zorganizować panel sensoryczny w browarze, 
    • nauczysz się jak profilować piwo oraz oceniać zgodność piwa z wymaganiami marki,
    • nabędziesz zdolność rozpoznawania i nazywania 16 bodźców sensorycznych podzielonych na grupy:
      • pochodzenia słodowego, 
      • produkty uboczne fermentacji, 
      • oznaki zakażenia piwa 
      • cechy związane ze starzeniem piwa.

Dla kogo?

Szkolenie skierowane jest do piwowarów, technologów, osób zatrudnionych w sektorze browarniczym.

Nie ma wymagań odnośnie wcześniejszej wiedzy z zakresu sensoryki lub chemii – program w całości i od podstaw wprowadzi słuchacza w zagadnienia poruszane podczas szkolenia.

Prowadzący

dr hab. inż. Aleksander Poreda, prof. UR
mgr inż. Olga Hrabia
mgr inż. Katarzyna Fulara

Więcej o informacji o prowadzących znajdziesz tutaj.

Gdzie?

Browar Górniczo-Hutniczy, ul. Witolda Budryka 4, Kraków.
Zobacz miejsce szkolenia na mapie.

Jak przebiega szkolenie?

Spotkanie prowadzone stacjonarnie, przy bezpośrednim kontakcie z prowadzącym, z możliwością zadawania pytań. Program podzielony jest na logicznie ułożone bloki tematyczne.

Jak potwierdzisz swoje przygotowanie do oceny piwa?

Na końcu szkolenia organizowany jest test realizowany wg standardów firmy FlavorActiv. Jeśli uzyskach wynik >80% zdobędziesz dodatkowy certyfikat potwierdzający Twoje kompetencje na poziomie “Enthusiast Beer Taster”.

23-24 październik, 2021

2 dni
(9:00-16:00)

Limit miejsc:
12

Materiały szkoleniowe

Certyfikat uczestnictwa

Cena
1499 zł + VAT

Rejestracja
Early-Bird

-20% do 06.10.2021

Pełny program szkolenia możemy wysłać na Twój email:

Na jaki e-mail mamy wysłać program szkolenia “Ocena organoleptyczna piwa”?

Browar Górniczo-Hutniczy
ul. Witolda Budryka 4,
Kraków.

STANDARD

1499zł netto + VAT
  • 2-dniowe szkolenie
  • Materiały ze szkolenia
  • Certyfikat uczestnictwa
  • Lunch

PROMOCJA

% Wczesna rejestracja % do 06.10.2021
wygasła
  • 2-dniowe szkolenie
  • Materiały ze szkolenia
  • Certyfikat uczestnictwa
  • Lunch