Piwowarskie Postanowienia Noworoczne

Przełom roku to czas intensywnego planowania i postanowień noworocznych. Mówi się, że większość z nich przechodzi w zapomnienie w drugim – trzecim tygodniu nowego roku. Mamy na to sposób! Nasza oferta dopasowana do Ciebie jest cykliczna aktualna cały rok!

Jeśli Twoje postanowienie brzmi: “Będę warzył dobre, powtarzalne piwo” – Krakowska Szkoła Browarnicza oferuje wszystko, co ułatwi osiągnięcie tego celu!

Trzymaj się poniższych zasad nie tylko w nowym roku, ale praktykuj przez całą swoją piwowarską karierę, a na pewno piwo przez Ciebie produkowane będzie najwyższej jakości, a Ty wyróżnisz się na tle innych.

1. Będę pogłębiać wiedzę i doskonalić moje umiejętności w zakresie technologii browarniczej

Podstawą dobrze funkcjonującego browaru jest wyszkolony Piwowar, który posiada wiedzę i świadomość wpływu poszczególnych procesów czy jakości surowców na końcową jakość gotowego produktu.

Oferujemy szeroki zakres SZKOLEŃ PIWOWARSKICH teoretycznych oraz laboratoryjnych, które pozwolą Ci usystematyzować wiedzę, by warzyć mistrzowskie piwa!

Nie czekaj! Zacznij skrupulatnie realizować Twoje cele już z początkiem roku, w styczniu i lutym zaplanowaliśmy kilka tematów szkoleń:

 

2. Będę regularnie kontrolować jakość mojego piwa i surowców browarniczych

Dobrej jakości, powtarzalne piwo wymaga KONTROLI JAKOŚCI! Takie możliwości daje wykwalifikowana kadra KSB i sprzęt w jaki wyposażone jest nasze Browarnicze Centrum Badawcze.
 
Sprawdź jakie analizy fizykochemicze i mikrobiologiczne piwa wykonujemy, a przekonasz się ile ważnych parametrów jest kluczowych przy kontroli jakości piwa.
 
Pamiętaj, że konsument wybierający Twój produkt liczy, że będzie on wysokiej i powtarzalnej jakości, a wartości deklarowane na etykiecie są zgodne z prawdą.
 
Zespół KSB przeanalizuje również dla Ciebie surowce jakich używasz do produkcji piwa. Naszych słuchaczy i absolwentów nieustannie przekonujemy, że mistrzowskie piwa można uwarzyć tylko z wysokiej jakości surowców. Słód, chmiel czy często pomijana woda, w dużej mierze kształtują efekt końcowy, a regularna kontrola ich jakości gwarantuje spełnienie Twojego noworocznego postanowienia. Analiza jakości wody i pomoc w dopasowaniu metod jej korekcji do stylu piwa – to nasza specjalność!

3. Będę zwracać szczególną uwagę na wysoką jakość drożdży, których używam - to mój skarb

Wiesz już, że wysokiej jakości surowce gwarantują sukces – dla każdego piwowara oczywiste jest, że surowcem o którego jakość należy dbać szczególnie są DROŻDŻE. Na rynku dostępne są drożdże w formie suchej jak i płynnej, cena ich jest bardzo różnorodna, jak i jakość.

Pssssst… Jako naukowcy, ale i osoby stale współpracujące z przemysłem browarniczym możemy dać Ci ważną radę: Będziesz zadowolony z przebiegu i efektów fermentacji jeśli użyjesz żywotnych, świeżo propagowanych drożdży. I tu również mamy wiele do zaoferowania! Sprawdź dlaczego warto skorzystać z usługi PROPAGACJI DROŻDŻY, która obecnie objęta jest promocją -30%!

4. Będę korzystać z fachowego wsparcia - wiem kto mi pomoże!

A może od osiągnięcia wspomnianego postanowienia noworocznego dzieli Cię problem, który ciężko Ci samodzielnie jednoznacznie zdiagnozować, określić, wykluczyć?
 
Zespół Krakowskiej Szkoły Browarniczej oferuje usługi konsultingowe – doradzamy, pomagamy zidentyfikować i wyeliminować problem, który stoi na drodze do warzenia najlepszego piwa.
 
Nasze doświadczenie i wiedza technologiczna oraz współpraca ze specjalistami z przemysłu, którzy nie jeden problem w browarach już widzieli i rozwiązali – to gwarant naszego wspólnego sukcesu. Nie zastanawiaj się, czekamy na kontakt!

WE KNOW THE CRAFT, BEER IS OUR TRADE.