Print Friendly, PDF & Email

Analiza mikrobiologiczna piwa

Jeśli zaglądasz do naszej oferty analiz mikrobiologicznych, możliwe, że jeden z poniższych przypadków dotyczy Ciebie:

  • Chcesz się upewnić, że Twój produkt jest czysty mikrobiologiczne
  • Masz problem z zakażeniem piwa w tanku i potrzebujesz je zidentyfikować, by wiedzieć jak sobie z nim poradzić w browarze
  • Twoje piwo wróciło z rynku reklamowane przez konsumenta, chcesz się upewnić co do jego jakości
  • Butelki Twojego produktu wybuchają na półkach sklepowych, chcesz się dowiedzieć co jest tego przyczyną
  • Warzysz piwo kontraktowo, chcesz potwierdzenia o jego czystości mikrobiologicznej
  • Jakiś element instalacji w browarze powoduje zakażenie produktu, chcesz się dowiedzieć który.

Bardzo dobrze trafiłeś! Chętnie pomożemy.

Co możemy Ci zaoferować?

Pełny wachlarz posiewów mikrobiologicznych, umożliwiających rozróżnienie poszczególnych grup mikroorganizmów obecnych w próbce:

  1. Liczba drożdży i pleśni
  2. Liczba bakterii tlenowych
  3. Liczba mezofilnych bakterii kwasu mlekowego
  4. Liczba drożdży dzikich
  5. Liczba kolonii bakterii E. coli
  6. Inne posiewy różnicujące – daj znać jakie Cię interesują!

Dysponujemy sprzętem umożliwiającym precyzyjną  i szybką (< 4 h) detekcję konkretnych szczepów mikroorganizmów metodą PCR. Możliwość detekcji:

  1. Drożdży dzikich z gatunku Brettanomyces/Dekkera  (analiza jakościowa)
  2. Drożdży dzikich szczep Brettanomyces bruxellensis (analiza jakościowa i ilościowa)
  3. Saccharomyces diastaticus (analiza jakościowa) 
  4. Bakterii Megasphaera i Pectinatus (analiza jakościowa)
  5. Bakterii produkujących kwas mlekowy: Pediococcus, Lactobacillus (analiza jakościowa i ilościowa)
  6. Bakterii produkujących kwas mlekowy z genem odporności na chmiel (horA i horC) (analiza jakościowa i ilościowa)

Nic prostszego!

Nasze laboratorium i wykwalifikowani członkowie zespołu są do Twojej dyspozycji!

Wyniki posiewów mikrobiologicznych uzyskasz w formie raportu w ok 5 dni roboczych od dostarczenia próbki (termin uzgadniany zależnie od wykonywanych analiz). 

Wypełnij poniższy formularz, by dowiedzieć się ile kosztują analizy, które Cię interesują.

A jak już jesteśmy w temacie mikrobiologi… wiesz, że namnażamy drożdże i bakterie kwasu mlekowego dla browarów? Zaglądnij do zakładki PROPAGACJA, znajdziesz tam więcej informacji!

 

Wypełnij formularz, aby skontaktować się z nami i uzyskać wycenę