Krakowska Szkoła Browarnicza

KSB_logo

WE KNOW
THE CRAFT.
BEER IS
OUR TRADE.

Wspieramy osoby na każdym etapie działalności i współpracy z sektorem browarniczym, nasi klienci to inwestorzy, piwowarzy, naukowcy, studenci.

Zapraszamy do kontaktu, służymy naszą wiedzą i doświadczeniem. 

Wspieramy osoby na każdym etapie działalności i współpracy z sektorem browarniczym, nasi klienci to inwestorzy, piwowarzy, naukowcy, studenci.

Zapraszamy do kontaktu, służymy naszą wiedzą i doświadczeniem. 

szkolenia-piwowarski_logo_white

Inwestuj w siebie i rozwijaj swoją karierę.
Zapisz się na profesjonalne szkolenia.

  • Woda w browarnictwie
  • Fermentacja i dojrzewanie piwa
  • Ocena Organoleptyczna
  • Analiza jakości słodu
  • Jakość słodu i chmielu w browarze
  • Principles of Brewing Technology
KSB_analizy_icon_BCB

Usługi specjalistyczne dla browarnictwa

Nasze doświadczenie i zaplecze – Twoje korzyści

Od wielu lat wspieramy browary w Polsce naszymi usługami:

  • propagacja drożdży,
  • analiza piwa i surowców browarniczych,
  • wsparcie przy opracowaniu nowych produktów piwowarskich,
  • próby technologiczne
KSB_sensoryka_icon_white

Szkolenia sensoryczne KSB i FlavorActiV

Profesjonalne szkolenia oceny organoleptycznej piwa Krakowskiej Szkoły Browarniczej podzielone sa na 4 czesci, ukierunkowane na poznanie poszczególnych grup bodzców sensorycznych:

  1. Pochodzenia surowcowego
  2. Zwiazane z procesami warzelni
  3. Przemiany fermentacji i dojrzewania piwa
  4. Wady piwa oraz atrybuty starzenia piwa

Wez udział w szkoleniu sensorycznym i zdobadz jeden z certyfikatów:

  • Basic Beer Tester
  • Advanced Beer Tester

Kazdorazowo, na koniec szkolenia przeprowadzany jest test sensoryczny zgodnie z metodyka i wysokimi standardami firmy FlavorActiV.

KSB_praca_icon_white

Znajdź pracę, zaoferuj pracę w branży piwowarskiej

Szukasz pracy w branzy piwowarskiej?

Sprawdz nasze oferty!
Współpracujemy tylko z najlepszymi.


Chcesz zatrudnic odpowiedniego
kandydata na stanowisko?

Opublikuj ogłoszenie o prace na naszej stronie.

DPiwowar_logo_transparent

Studioa Podyplomowy: Dyplomowany Piwowar

Wstępna rekrutacja!

0
semestry
0
weekendów
0
godzin

Główne moduły studiów to:

  • technologia i urządzenia przemysłu słodowniczego
  • procesy i urządzenia działu warzelni
  • fermentacja, dojrzewanie i stabilizacja piwa
  • pełne szkolenie sensoryczne (łącznie 20 h oceny organoleptycznej i rozpoznawania wzorców)
  • obliczenia technologiczne i podstawy automatyki w browarnictwie
  • procesy inwestycyjne, organizacja pracy i kontrola jakości w browarze

Więcej szczegółów tutaj.

BLOG: News, Articles & More