Aktualna oferta szkoleniowa
Zrealizowane szkolenia

299 zł* + VAT
24 lutego 2021
godz. 10-14
*30% zniżki do 17 lutego 2021
Obliczenia technologiczne działu warzelni
Kolejnym szkoleniem z cyklu szkoleń piwowarskich on-line dotyczy tematu “Obliczenia technologiczne działu warzelni”, będziemy rozwiązywać przykładowe zadania w celu odpowiedzi między innymi na następujące pytania:
Ile słodu i wody użyć do zacierania znając ekstraktywność słodu?
Czy do kalkulatora wpisać wydajność zacierania czy wydajność warzelni?
Jak samodzielnie obliczyć nalew główny wody, objętość wód wysłodkowych?
Piwowar podczas warzenia odpowiada na wiele podobnych pytań, podejmując ważne decyzje w zakresie receptury i sterowania procesem. Wiedza dotycząca obliczeń technologicznych pomaga podejmować odpowiednie decyzje, a w konsekwencji uzyskać piwo powtarzalne, o wysokiej jakości sensorycznej.
Zapraszamy na szkolenie “Obliczenia technologiczne działu warzelni”!

299 zł + VAT
14 stycznia 2021
Propagacja drożdży i bakterii (on-line)
Kolejne szkolenie z naszego nowego cyklu “Szkolenia piwowarskie on-line” poświęcamy procesowi propagacji. To właśnie na etapie propagacji pozyskujemy biomasę, która prowadzi fermentację brzeczki, a od jakości tej biomasy zależy bezpośrednio jakość piwa.

399 zł + VAT
18 grudnia 2020
Woda w browarnictwie (on-line)
– czyli jak interpretować wyniki analizy i prawidłowo dostosować wodę do stylu piwa!
Jest to pierwsze z naszego cyklu szkoleń on-line. Jedno dniowe, poświęcone konkretnemu tematowi, praktyczne szkolenie! Prawdziwe, pełnowartościowe szkolenie prowadzone na żywo w systemie zdalnym. Kliknij więcej – żeby sprawdzić program i się zapisać!
Surowce browarnicze – analiza jakości
3-5 września 2019
Pierwsze z cyklu naszych szkoleń piwowarskich dotyczy charakterystyki surowców browarniczych oraz oceny ich jakości.
Procesy warzelni – technologie, parametry, wydajność
12-13 września 2019
Na kolejnym szkoleniu uczestnicy zgłębiają zagadnienia związane z wytwarzaniem brzeczki piwnej – technologia, technika, wydajność.
Propagacja drożdży i procesy fermentacji w browarnictwie
18-20 września 2019
Podczas trzeciego z naszej serii szkoleń zgłębione będą tematy propagacji drożdży i bakterii kwasu mlekowego, czynności nastawienia fermentacji oraz kontroli tego procesu. Dowiesz się jak powstają najważniejsze składniki bukietu piwa oraz jak kontrolować fermentację w celu osiągnięcia zamierzonych celów.
Ocena organoleptyczna piwa z elementami analizy sensorycznej
25-27 września 2019
Ostatnie, trzydniowe szkolenie poświęcone jest w całości ocenie jakości sensorycznej piwa: techniki degustacji, organizacja panelu sensorycznego w browarze, identyfikacja wad piwa. Szkolenie pozwala poznać 16 bodźców sensorycznych podzielonych na grupy: pochodzenia słodowego, produkty uboczne fermentacji, oznaki zakażenia piwa oraz cechy związane ze starzeniem piwa.
Po zakończeniu każdego szkolenia uczestnik uzyskuje certyfikat udziału w szkoleniu.
W cenę szkolenia wliczone są:
- udział w wykładach
- udział w zajęciach laboratoryjnych (w tym odzież ochronna)
- materiały drukowane
- przerwy kawowe i obiad
- certyfikat uczestnictwa