
299 zł + VAT
14 stycznia 2021
Propagacja drożdży i bakterii (on-line)
Informacje będą wkrótce dostępne.

399 zł + VAT
17 lutego 2021
Obliczenia technologiczne działu warzelni
Informacje będą wkrótce dostępne.
Poprzednie kursy

399 zł + VAT
18 grudnia 2020
Woda w browarnictwie (on-line)
– czyli jak interpretować wyniki analizy i prawidłowo dostosować wodę do stylu piwa!
Jest to pierwsze z naszego cyklu szkoleń on-line. Jedno dniowe, poświęcone konkretnemu tematowi, praktyczne szkolenie! Prawdziwe, pełnowartościowe szkolenie prowadzone na żywo w systemie zdalnym. Kliknij więcej – żeby sprawdzić program i się zapisać!
Surowce browarnicze – analiza jakości
3-5 września 2019
Pierwsze z cyklu naszych szkoleń piwowarskich dotyczy charakterystyki surowców browarniczych oraz oceny ich jakości.
Zapisz się ➞
Program
1,500 zł + VAT
Procesy warzelni – technologie, parametry, wydajność
12-13 września 2019
Na kolejnym szkoleniu uczestnicy zgłębiają zagadnienia związane z wytwarzaniem brzeczki piwnej – technologia, technika, wydajność.
Zapisz się ➞
Program
1,500 zł + VAT
Propagacja drożdży i procesy fermentacji w browarnictwie
18-20 września 2019
Podczas trzeciego z naszej serii szkoleń zgłębione będą tematy propagacji drożdży i bakterii kwasu mlekowego, czynności nastawienia fermentacji oraz kontroli tego procesu. Dowiesz się jak powstają najważniejsze składniki bukietu piwa oraz jak kontrolować fermentację w celu osiągnięcia zamierzonych celów.
Zapisz się ➞
Program
1,500 zł + VAT

Ocena organoleptyczna piwa z elementami analizy sensorycznej
25-27 września 2019
Ostatnie, trzydniowe szkolenie poświęcone jest w całości ocenie jakości sensorycznej piwa: techniki degustacji, organizacja panelu sensorycznego w browarze, identyfikacja wad piwa. Szkolenie pozwala poznać 16 bodźców sensorycznych podzielonych na grupy: pochodzenia słodowego, produkty uboczne fermentacji, oznaki zakażenia piwa oraz cechy związane ze starzeniem piwa.
Zapisz się ➞
Program
1,500 zł + VAT

Po zakończeniu każdego szkolenia uczestnik uzyskuje certyfikat udziału w szkoleniu.
W cenę szkolenia wliczone są:
- udział w wykładach
- udział w zajęciach laboratoryjnych (w tym odzież ochronna)
- materiały drukowane
- przerwy kawowe i obiad
- certyfikat uczestnictwa