03/07/2019

Szkolenia Piwowarskie

299 zł* + VAT
24 lutego 2021

godz. 10-14


*30% zniżki do 17 lutego 2021

Obliczenia technologiczne działu warzelni

Kolejnym szkoleniem z cyklu szkoleń piwowarskich on-line dotyczy tematu “Obliczenia technologiczne działu warzelni”, będziemy rozwiązywać przykładowe zadania w celu odpowiedzi między innymi na następujące pytania:

Ile słodu i wody użyć do zacierania znając ekstraktywność słodu?
Czy do kalkulatora wpisać wydajność zacierania czy wydajność warzelni?
Jak samodzielnie obliczyć nalew główny wody, objętość wód wysłodkowych?

Piwowar podczas warzenia odpowiada na wiele podobnych pytań, podejmując ważne decyzje w zakresie receptury i sterowania procesem. Wiedza dotycząca obliczeń technologicznych pomaga podejmować odpowiednie decyzje, a w konsekwencji uzyskać piwo powtarzalne, o wysokiej jakości sensorycznej.

Zapraszamy na szkolenie “Obliczenia technologiczne działu warzelni”!

Poprzednie kursy

299 zł + VAT
14 stycznia 2021

PROMOCJA (-30% do 11.01.2021)

Propagacja drożdży i bakterii (on-line)

Kolejne szkolenie z naszego nowego cyklu “Szkolenia piwowarskie on-line” poświęcamy procesowi propagacji. To właśnie na etapie propagacji pozyskujemy biomasę, która prowadzi fermentację brzeczki, a od jakości tej biomasy zależy bezpośrednio jakość piwa.

399 zł + VAT
18 grudnia 2020

Woda w browarnictwie (on-line)

– czyli jak interpretować wyniki analizy i prawidłowo dostosować wodę do stylu piwa!

Jest to pierwsze z naszego cyklu szkoleń on-line. Jedno dniowe, poświęcone konkretnemu tematowi, praktyczne szkolenie! Prawdziwe, pełnowartościowe szkolenie prowadzone na żywo w systemie zdalnym. Kliknij więcej – żeby sprawdzić program i się zapisać!

Surowce browarnicze – analiza jakości

3-5 września 2019


Pierwsze z cyklu naszych szkoleń piwowarskich dotyczy charakterystyki surowców browarniczych oraz oceny ich jakości.

Zapisz się ➞

Program

1,500 zł + VAT

 

Procesy warzelni – technologie, parametry, wydajność

12-13 września 2019


Na kolejnym szkoleniu uczestnicy zgłębiają zagadnienia związane z wytwarzaniem brzeczki piwnej – technologia, technika, wydajność.

Zapisz się ➞

Program

1,500 zł + VAT

Propagacja drożdży i procesy fermentacji w browarnictwie

18-20 września 2019


Podczas trzeciego z naszej serii szkoleń zgłębione będą tematy propagacji drożdży i bakterii kwasu mlekowego, czynności nastawienia fermentacji oraz kontroli tego procesu. Dowiesz się jak powstają najważniejsze składniki bukietu piwa oraz jak kontrolować fermentację w celu osiągnięcia zamierzonych celów.

Zapisz się ➞

Program

1,500 zł + VAT

Ocena organoleptyczna piwa z elementami analizy sensorycznej

25-27 września 2019


Ostatnie, trzydniowe szkolenie poświęcone jest w całości ocenie jakości sensorycznej piwa: techniki degustacji, organizacja panelu sensorycznego w browarze, identyfikacja wad piwa. Szkolenie pozwala poznać 16 bodźców sensorycznych podzielonych na grupy: pochodzenia słodowego, produkty uboczne fermentacji, oznaki zakażenia piwa oraz cechy związane ze starzeniem piwa.

Zapisz się ➞

Program

1,500 zł + VAT


Po zakończeniu każdego szkolenia uczestnik uzyskuje certyfikat udziału w szkoleniu.

W cenę szkolenia wliczone są:

  • udział w wykładach
  • udział w zajęciach laboratoryjnych (w tym odzież ochronna)
  • materiały drukowane
  • przerwy kawowe i obiad
  • certyfikat uczestnictwa