Lipiec 3, 2019

Szkolenia Piwowarskie

Surowce browarnicze – analiza jakości

3-5 września 2019

Pierwsze z cyklu naszych szkoleń piwowarskich dotyczy charakterystyki surowców browarniczych oraz oceny ich jakości.

1,500 zł + VAT


Procesy warzelni – technologie, parametry, wydajność

12-13 września 2019

Na kolejnym szkoleniu uczestnicy zgłębiają zagadnienia związane z wytwarzaniem brzeczki piwnej – technologia, technika, wydajność.

1,500 zł + VAT


Propagacja drożdży i procesy fermentacji w browarnictwie

18-20 września 2019

Podczas trzeciego z naszej serii szkoleń zgłębione będą tematy propagacji drożdży i bakterii kwasu mlekowego, czynności nastawienia fermentacji oraz kontroli tego procesu. Dowiesz się jak powstają najważniejsze składniki bukietu piwa oraz jak kontrolować fermentację w celu osiągnięcia zamierzonych celów.

1,500 zł + VAT


Ocena organoleptyczna piwa z elementami analizy sensorycznej

25-27 września 2019

Ostatnie, trzydniowe szkolenie poświęcone jest w całości ocenie jakości sensorycznej piwa: techniki degustacji, organizacja panelu sensorycznego w browarze, identyfikacja wad piwa. Szkolenie pozwala poznać 16 bodźców sensorycznych podzielonych na grupy: pochodzenia słodowego, produkty uboczne fermentacji, oznaki zakażenia piwa oraz cechy związane ze starzeniem piwa.

1,500 zł + VAT


Po zakończeniu każdego szkolenia uczestnik uzyskuje certyfikat udziału w szkoleniu.

W cenę szkolenia wliczone są:

  • udział w wykładach
  • udział w zajęciach laboratoryjnych (w tym odzież ochronna)
  • materiały drukowane
  • przerwy kawowe i obiad
  • certyfikat uczestnictwa