Olga Hrabia

Absolwentka studiów kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka realizowanych na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. W 2017 roku obroniła pracę magisterską pt.: „Wpływ procesu wymrażania podczas produkcji piwa typu eisbock na jego skład chemiczny”
Z piwem związana od 2015 roku, odbyła wówczas praktyki studenckie w browarze Pracownia Piwa. W latach 2015 – 2017 realizowała staż naukowy w Katedrze Technologii Fermentacji i Mikrobiologii UR. Zespół KSB współtworzy od początku jego istnienia, pomagając przy organizacji konferencji Szkoła Technologii Fermentacji, czy w organizacji i przebiegu studiów podyplomowych Dyplomowany Piwowar. Pełni funkcję piwowara w Browarze Uniwersyteckim URK. Od października 2017 r jest doktorantką w Katedrze Technologii Fermentacji i Mikrobiologii Technicznej UR w Krakowie. W roku 2018 odbyła miesięczny staż w dużym zakładzie przetwórczym chmielu SCF Natural pod Lublinem. W ramach badań do pracy doktorskiej zgłębia temat wpływu chmielenia na zimno na stabilność oksydacyjną piwa. Pierwszy etap badań realizowała w Danii, na Uniwersytecie Kopenhaskim. Prywatnie jest miłośniczką kotów, kawy i dobrej muzyki.

Nadchodzące szkolenia

Jeśli chcesz być na bieżąco z terminami i tematami naszych szkoleń, prześlij swój adres e-mail:

Subscribe

* indicates required
Sytuacja zawodowa / zainteresowania