Odzyskanie Niepodległości przez Polskę w 1918 roku było jednym z najważniejszych wydarzeń w naszej historii. “Czym ta ziemia? – Mą Ojczyzną. Czym zdobyta? – Krwią i blizną”! 100-lecie odzyskania przez Polskę Niepodległości jest doskonałą okazją do podkreślania jakości plonów tej ziemi.
Dlatego Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie włącza się do radosnego świętowania i wzmacniania polskiej wspólnoty. Z tej okazji Krakowska Szkoła Browarnicza – Uniwersytet Rolniczy w Krakowie, działająca na Wydziale Technologii Żywności naszej Uczelni wydaje limitowaną edycję piwa jubileuszowego. Jest to wyjątkowe piwo w stylu polski lager, uwarzone z użyciem tylko jednej, polskiej, klasycznej odmiany chmielu – Marynki.
Krakowska Szkoła Browarnicza promuje polskie chmiele i polskie style piwne, tak jak potrafi najlepiej: TaMarynka na 100 lat!
🇬🇧
TaMarynka:
The 100 Years of Polish Independence Jubilee Beer
Poland’s regained Independence in 1918 was one of the most important events in the country’s history. The 100th anniversary of Polish independence is, therefore, an excellent opportunity to emphasise the quality of the fruits of the Polish land.
For this special occasion, The Kraków School of Brewing, operating within the Faculty of Food Technology, has produced a limited edition, jubilee beer. A unique brew adhering to a Polish lager style using a single variety of Polish classic hop, Marynka.
The University of Agriculture in Kraków is proud to join the celebration, contribute to the strengthening of the Polish community and promote Polish hops and Polish beer.
TaMarynka for 100 years!