W 2015 r. ukończyła studia biologiczne o specjalności mikrobiologicznej, broniąc pracę magisterską pt. “Produkcja nadtlenku wodoru przez bakterie mlekowe i jego wpływ na ich przeżywalność”. W obszarach jakościowych pracuje już ponad 8 lat. Swoje pierwsze kroki stawiała w przemyśle kosmetycznym, a niecałe 3 lata temu skoczyła na głęboką wodę do przemysłu spożywczego i uczestniczyła we wdrożeniu IFS GM w Browarze Błonie, gdzie obecnie zajmuje się działem jakości. Nieustannie rozwija swoje umiejętności i zwiększa wiedzę jakościową, którą chętnie się dzieli m.in. jako autor artykułu “System jakości dla początkujących. Krok po kroku od zera do IFS Global Markets”- w czasopiśmie “Bezpieczeństwo żywności w praktyce”. Obecnie jest w trakcie studiów podyplomowych “Menadżer jakości i bezpieczeństwa żywności” w Wyższej Szkole Bankowości i Zarządzania w Krakowie.