Od kilkunastu lat współpracujemy z browarami z całej Polski. Zrealizowaliśmy dziesiątki projektów oferując usługi konsultingowe, badawcze, edukacyjne i analityczne na potrzeby browarów restauracyjnych, rzemieślniczych, regionalnych i przemysłowych.
Nasze podstawowe usługi to:
❖ Propagacja drożdży i bakterii (odbiór osobisty lub specjalistyczna wysyłka na terenie całej Polski)
❖ Usługi analityczne (oznaczanie alkoholu, ekstraktu, barwy, zmętnienia, pH, jonów metali, ekstraktywności słodu, buforowości słodu, alkaliczności resztkowej wody, i wiele innych).
❖ Projekty badawcze (innowacje technologiczne i produktowe, współpraca przy wnioskach o dofinansowanie badań realizowanych przez browary, i analizy).
❖ Próby technologiczne (warzenie piwa w skali 1h w browarze eksperymentalnym z pełną analityką)
❖ Usługi konsultingowe (opinie o innowacyjności, ekspertyzy, opracowanie technologii)
Jeśli jesteście Państwo zainteresowani jakąkolwiek usługą lub macie pomysł na inny rodzaj współpracy, prosimy o kontakt:
dr hab. inż. Aleksander Poreda
e-mail: a.poreda@ksb.edu.pl
tel. 791 738 038