W roku 2018 ukończyła studia na kierunku Biotechnologia na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie, broniąc pracę magisterską pt. „Ocena stłuszczenia wątroby u rocznych myszy ApoE/LDLr-/- poddanych restrykcjom kalorycznym”. W 2016 roku odbyła praktyki studenckie w firmie Olimp Labs w laboratorium mikrobiologicznym oraz chemicznym. W trakcie studiów uczestniczyła w 6-miesięcznej międzynarodowej wymianie studentów w Hiszpanii. W maju 2018 roku wzięła udział w organizacji Międzynarodowej Konferencji „XIX Szkoła Technologii Fermentacji”, co zapoczątkowało jej przygodę z browarnictwem.
Po odbyciu rocznego stażu naukowego w Katedrze Technologii Fermentacji i Mikrobiologii UR, zdecydowała się podjąć dalszą naukę w Szkole Doktorskiej Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie. Na pierwszym roku doktoratu odbyła dwumiesięczny staż naukowy na uczelni KU Leuven w Gent (Belgia). Obecnie jest na drugim roku doktoratu, realizuje badania związane z tematyką wykorzystania innowacyjnego surowca – soczewicy zielonej, do produkcji piw bezglutenowych.