Profesjonalne szkolenie

"Woda w browarnictwie"

szkolenie, jakość, woda, piwo, browar

Czego się dowiesz?

  • jakie parametry jakościowe wody są kluczowe dla prawidłowego przebiegu zacierania i gotowania
  • jak woda wpływa na jakość brzeczki
  • jakie parametry wody należy znać, aby dobrze zaplanować korektę składu wody
  • czego raporty jakości wody uzyskane od dostawcy nam nie mówią
  • jaką technikę korekty składu wody wybrać, aby najlepiej dopasować wodę do stylu piwa

Dla kogo?

Szkolenie skierowane jest do piwowarów, technologów, osób zatrudnionych w sektorze browarniczym. Nie ma wymagań odnośnie wcześniejszej wiedzy z zakresu chemii – program w całości i od podstaw wprowadzi słuchacza w zagadnienia tematu wody.

Prowadzący

  • dr hab. inż. Aleksander Poreda, prof. UR
  • mgr inż. Olga Hrabia

Więcej o informacji o prowadzących znajdziesz tutaj.

Gdzie?

Browar Górniczo-Hutniczy, ul. Witolda Budryka 4, Kraków.
Zobacz miejsce szkolenia na mapie.

Jak przebiega szkolenie?

Spotkanie prowadzone stacjonarnie, przy bezpośrednim kontakcie z prowadzącym, z możliwością zadawania pytań. Program podzielony jest na logicznie ułożone bloki tematyczne.

W pierwszej części wprowadzamy uczestników w zagadnienia składu chemicznego wody, omówimy poszczególne związki chemiczne i ich wpływ na przydatność wody do produkcji piwa. Omówione zostaną wymagania jakościowe wody technologicznej i zasady podstawowej kontroli jakości sensorycznej wody.

Podsumowaniem części pierwszej będzie omówienie zasad doboru wymagań jakościowych wody w zależności od stylu piwa.

Druga część szkolenia to studium przypadku i rozpatrywanie konkretnych przykładów korekt składu chemicznego wody pod dany styl piwny. 

W trakcie szkolenia będzie okazja zwiedzić Browar Górniczo-Hutniczy, ze szczegółowym omówieniem zasady działania stacji uzdatniania wody.

24 września, 2021

6 godz
(10:00-16:00)

Limit miejsc:
15

Materiały szkoleniowe

Certyfikat uczestnictwa

Cena od
599 zł + VAT

Pełny program szkolenia prześlemy na Twój email:

Na jaki e-mail powinniśmy to wysłać?

Browar Górniczo-Hutniczy
ul. Witolda Budryka 4,
Kraków.

STANDARD

599zł netto
  • Szkolenie 6 h
  • Materiały ze szkolenia
  • Certyfikat uczestnictwa
  • Lunch

PREMIUM

799zł netto
  • Pakiet Standard
  • Kompleksowa analiza dostarczonej próbki wody
  • Konsultacja dot. korekcji składu Twojej wody po szkoleniu