Fermentacja i dojrzewanie piwa

Szkolenie fermentacja piwa

Szkolenie "Fermentacja i dojrzewanie piwa"

drożdże, nastawienie fermentacji, urządzenia, kontrola procesu

Czego się dowiesz?

Szkolenie uczestników ukierunkowane jest na przekazanie podstawowej wiedzy dotyczącej procesów fermentacji w browarnictwie. Każdy uczestnik szkolenia otrzyma certyfikat uczestnictwa w szkoleniu. Zakres tematyczny: 

  • podstawowe założenia dotyczące propagacji drożdży
  • urządzenia wykorzystywane do propagacji drożdży
  • nastawienie fermentacji
  • systemy fermentacji w browarnictwie
  • przebieg i kontrola procesu fermentacji i dojrzewania piwa
  • przemiany biochemiczne podczas fermentacji (produkty główne i uboczne)
  • zaprezentowanie instalacji w dziale fermentacji Browaru Górniczo-Hutniczego (gospodarka drożdżowa, fermentacja i dojrzewanie, wyszynk)

Dla kogo?

Szkolenie skierowane jest do piwowarów, technologów, osób zatrudnionych w sektorze browarniczym, piwowarów domowych – wszystkich zainteresowanych nabyciem i usystematyzowaniem wiedzy dotyczącej sterowania procesem fermentacji i wpływem parametrów procesowych na jakości drożdży i piwa.

Prowadzący

dr hab. inż. Aleksander Poreda, prof. UR

Więcej o informacji o prowadzących znajdziesz tutaj.

Gdzie?

Browar Górniczo-Hutniczy, ul. Witolda Budryka 4, Kraków.
Zobacz miejsce szkolenia na mapie.

Jak przebiega szkolenie?

Spotkanie prowadzone stacjonarnie, przy bezpośrednim kontakcie z prowadzącym, z możliwością zadawania pytań. Program podzielony jest na logicznie ułożone bloki tematyczne.

17 grudnia 2021

6 godz
(10:00-16:00)

Limit miejsc:
15

Materiały szkoleniowe

Certyfikat uczestnictwa

Cena od
279 zł + VAT

Rejestracja
Early-Bird

-30% do 9.12.2021

Jeśli chcesz być na bieżąco z terminami i tematami naszych szkoleń, prześlij swój adres e-mail:

Na jaki e-mail mamy wysłać informacje o naszych szkoleniach?

STANDARD

399zł netto
  • Szkolenie 6 h
  • Materiały ze szkolenia
  • Certyfikat uczestnictwa
  • Lunch

STANDARD

Wczesna rejestracja -30%
279zł netto
  • Szkolenie 6 h
  • Materiały ze szkolenia
  • Certyfikat uczestnictwa
  • Lunch
This entry was posted in . Bookmark the permalink.