Szkolenie "Fermentacja i dojrzewanie piwa"
drożdże, nastawienie fermentacji, urządzenia, kontrola procesu
Czego się dowiesz?
Szkolenie uczestników ukierunkowane jest na przekazanie podstawowej wiedzy dotyczącej procesów fermentacji w browarnictwie. Każdy uczestnik szkolenia otrzyma certyfikat uczestnictwa w szkoleniu.
Zakres tematyczny:
- podstawowe założenia dotyczące propagacji drożdży
- urządzenia wykorzystywane do propagacji drożdży
- nastawienie fermentacji
- systemy fermentacji w browarnictwie
- przebieg i kontrola procesu fermentacji i dojrzewania piwa
- przemiany biochemiczne podczas fermentacji (produkty główne i uboczne)
- zaprezentowanie instalacji w dziale fermentacji Browaru Górniczo-Hutniczego (gospodarka drożdżowa, fermentacja i dojrzewanie, wyszynk)
Dla kogo?
Szkolenie skierowane jest do piwowarów, technologów, osób zatrudnionych w sektorze browarniczym, piwowarów domowych – wszystkich zainteresowanych nabyciem i usystematyzowaniem wiedzy dotyczącej sterowania procesem fermentacji i wpływem parametrów procesowych na jakości drożdży i piwa.
Gdzie?
Browar Górniczo-Hutniczy, ul. Witolda Budryka 4, Kraków.
Zobacz miejsce szkolenia na mapie.
Jak przebiega szkolenie?
Spotkanie prowadzone stacjonarnie, przy bezpośrednim kontakcie z prowadzącym, z możliwością zadawania pytań. Program podzielony jest na logicznie ułożone bloki tematyczne.
Prowadzący
16.04.2025
6 godz
(10:00-16:00)
Limit miejsc: 18
od 599 zł + VAT
Rejestracja
Early-Bird
rabat -20%
najpóźniej 7 dni
przed terminem szkolenia
kod: early.ferment
najpóźniej 7 dni
przed terminem szkolenia
kod: early.ferment
Materiały szkoleniowe
Certyfikat uczestnictwa
SZKOLENIE
Cena promocyjna - wczesna rejestracja
- Cena regularna: 749 zł netto
- Szkolenie 6 h
- Materiały ze szkolenia
- Certyfikat uczestnictwa
- Lunch
Nadchodzące szkolenia
Jeśli chcesz być na bieżąco z terminami i tematami naszych szkoleń, prześlij swój adres e-mail: