Szkolenie "Jakość słodu i chmielu w browarze
słód, chmiel, jakość, warzenie, piwo
To kolejne szkolenie z naszego cyklu jednodniowych otwartych szkoleń dla piwowarów. Tym razem skupiamy się na jakości słodu i chmielu oraz wykorzystaniu danych ze specyfikacji tych surowców podczas warzenia piwa.
Czego się dowiesz?
- jakie parametry jakościowe słodu i chmielu są kluczowe dla prawidłowego przebiegu zacierania, gotowania i w jaki sposób determinują jakość brzeczki,
- jakie dane zawarte są w specyfikacji dostawcy, a jakie analizy warto wykonać samodzielnie żeby uzyskać powtarzalne piwo,
- jak wykorzystanie poszczególnych rodzajów słodu czy chmielu wpływa na przebieg procesu i jakość brzeczki i piwa,
- jakie obliczenia technologiczne pomagają w przewidywaniu, planowaniu i realizacji procesów technologicznych.
Dla kogo?
Szkolenie skierowane jest w pierwszej kolejności do piwowarów i osób zatrudnionych w sektorze browarniczym. Nie ma wymagań odnośnie wcześniejszej wiedzy z zakresu chemii – program w całości i od podstaw wprowadzi słuchacza w zagadnienia tematu jakości surowców.
Prowadzący
dr hab. inż. Aleksander Poreda, prof. URK
Więcej o informacji o prowadzących znajdziesz tutaj.
Gdzie?
Browar Górniczo-Hutniczy, ul. Witolda Budryka 4, Kraków.
Zobacz miejsce szkolenia na mapie.
Jak przebiega szkolenie?
Spotkanie prowadzone stacjonarnie, przy bezpośrednim kontakcie z prowadzącym, z możliwością zadawania pytań.
25 lutego, 2022
6 godz
(10:00-16:00)
Limit miejsc:
15
Materiały szkoleniowe
Certyfikat uczestnictwa
Cena od
399 zł + VAT
Rejestracja
Early-Bird
-30% do 18.02.2022
CENA STANDARD*
*rejestracja w ciągu tygodnia przed szkoleniem
- Szkolenie 6 h
- Drukowane materiały
- Certyfikat uczestnictwa
- Lunch
CENA SPECJALNA
rejestracja i płatność więcej niż 7 dni przed szkoleniem
- Szkolenie 6 h
- Drukowane materiały
- Certyfikat uczestnictwa
- Lunch
dodatek PREMIUM
- Pakiet Standard
- Laboratoryjna analiza jakości próbki słodu wilgotność, ekstraktywność, buforowość, pH
- Laboratoryjna analiza jakości próbki chmielu HSI - Hop Storage index