
Szkolenie sensoryczne - bodźce związane z procesami warzelni
#szkolenie, #ocena organoleptyczna, #piwo, #browar
Czego się dowiesz?
Szkolenie ukierunkowane jest na przekazanie wiedzy i nabycie przez uczestników umiejętności w zakresie bodźców wyczuwalnych w piwie, wynikających z procesów warzelni.
Zakres tematyczny obejmuje:
- podstawowe techniki degustacji piwa,
- kluczowe metody analizy sensorycznej (testy różnicujące, proste profilowanie piwa)
- poznanie 10 bodźców sensorycznych:
- ściągający (astringent)
- gorzki (bitter)
- przypalony (burnt)
- dimetylo siarczek (DMS)
- świeżo ścięta trawa (freshly cut grass)
- geraniol (różany)
- ziarnisty/zbożowy (grainy)
- olejki chmielowe (hop oil)
- chmielowy (hoppy)
- cebulowy (onion)
- oraz kluczową wiedzę dotyczącą ww. bodźców
Dla kogo?
Szkolenie skierowane jest do piwowarów, technologów, sędziów piwnych, osób zatrudnionych w sektorze browarniczym (szczególnie w dziale warzelni), piwowarów domowych, osób z jednostek analizujących jakość piwa oraz wszystkich zainteresowanych nabyciem i usystematyzowaniem wiedzy i praktyki w zakresie oceny organoleptycznej i przyczyn powstawania poszczególnych bodźców w piwie.
Gdzie?
Browar Górniczo-Hutniczy, ul. Witolda Budryka 4, Kraków.
Zobacz miejsce szkolenia na mapie.
Jak przebiega szkolenie?
Spotkanie prowadzone stacjonarnie, przy bezpośrednim kontakcie z prowadzącym, z możliwością zadawania pytań. Program podzielony jest na logicznie ułożone bloki tematyczne.
Podczas przerw uczestnikom serwowana jest woda, kawa/herbata i słodkie przekąski. Obiad w restauracji wchodzi w cenę szkolenia.
UWAGA: ze względu na wysokie koszty materiałów zużywanych na szkoleniu, szkolenie może się odbyć dla minimum 6 osób – jeśli zapisanych uczestników będzie mniej ustalimy kolejny, dogodny dla wszystkich termin.
Prowadzący
03.02.2025
6.5 godz
(9:30-16:00)
Limit miejsc:
12
od 696 zł + VAT
Rejestracja
Early-Bird
rabat -20%
najpóźniej 7 dni
przed terminem szkolenia
kod: earlybird
najpóźniej 7 dni
przed terminem szkolenia
kod: earlybird
Materiały szkoleniowe
Certyfikat uczestnictwa
STANDARD
Cena promocyjna - wczesna rejestracja
- Cena regularna: 870 zł netto
- Szkolenie 6.5 h
- Materiały ze szkolenia
- Certyfikat uczestnictwa
- Lunch
STANDARD
Cena promocyjna - wczesna rejestracja
- Cena regularna: 870 zł netto
- Szkolenie 6.5 h
- Materiały ze szkolenia
- Certyfikat uczestnictwa
- Lunch
Nadchodzące szkolenia
Jeśli chcesz otrzymywać informacje o szkoleniach piwowarskich zapisz się poniżej: