Szkolenie sensoryczne - bodźce związane z procesami warzelni

#szkolenie, #ocena organoleptyczna, #piwo, #browar

Czego się dowiesz?

Szkolenie ukierunkowane jest na przekazanie wiedzy i nabycie przez uczestników umiejętności w zakresie bodźców wyczuwalnych w piwie, wynikających z procesów warzelni.

Zakres tematyczny obejmuje:

  • podstawowe techniki degustacji piwa,
  • kluczowe metody analizy sensorycznej (testy różnicujące, proste profilowanie piwa)
  • poznanie 10 bodźców sensorycznych:
  1. ściągający (astringent)
  2. gorzki (bitter)
  3. przypalony (burnt)
  4. dimetylo siarczek (DMS)
  5. świeżo ścięta trawa (freshly cut grass)
  6. geraniol (różany)
  7. ziarnisty/zbożowy (grainy)
  8. olejki chmielowe (hop oil)
  9. chmielowy (hoppy)
  10. cebulowy (onion)
  • oraz kluczową wiedzę dotyczącą ww. bodźców 

Dla kogo?

Szkolenie skierowane jest do piwowarów, technologów, sędziów piwnych, osób zatrudnionych w sektorze browarniczym (szczególnie w dziale warzelni), piwowarów domowych, osób z jednostek analizujących jakość piwa oraz wszystkich zainteresowanych nabyciem i usystematyzowaniem wiedzy i praktyki w zakresie oceny organoleptycznej i przyczyn powstawania poszczególnych bodźców w piwie.

Gdzie?

Browar Górniczo-Hutniczy, ul. Witolda Budryka 4, Kraków.
Zobacz miejsce szkolenia na mapie.

Jak przebiega szkolenie?

Spotkanie prowadzone stacjonarnie, przy bezpośrednim kontakcie z prowadzącym, z możliwością zadawania pytań. Program podzielony jest na logicznie ułożone bloki tematyczne.

Podczas przerw uczestnikom serwowana jest woda, kawa/herbata i słodkie przekąski. Obiad w restauracji wchodzi w cenę szkolenia.

UWAGA: ze względu na wysokie koszty materiałów zużywanych na szkoleniu, szkolenie może się odbyć dla minimum 6 osób – jeśli zapisanych uczestników będzie mniej ustalimy kolejny, dogodny dla wszystkich termin.

Prowadzący

03.02.2025

6.5 godz
(9:30-16:00)

Limit miejsc:
12

od 696 zł + VAT

Rejestracja
Early-Bird

rabat -20%
najpóźniej 7 dni
przed terminem szkolenia
kod: earlybird

Materiały szkoleniowe

Certyfikat uczestnictwa

STANDARD

Cena promocyjna - wczesna rejestracja

696zł netto
  • Cena regularna: 870 zł netto
  • Szkolenie 6.5 h
  • Materiały ze szkolenia
  • Certyfikat uczestnictwa
  • Lunch

STANDARD

Cena promocyjna - wczesna rejestracja

696zł netto
  • Cena regularna: 870 zł netto
  • Szkolenie 6.5 h
  • Materiały ze szkolenia
  • Certyfikat uczestnictwa
  • Lunch

Nadchodzące szkolenia

Jeśli chcesz otrzymywać informacje o szkoleniach piwowarskich zapisz się poniżej:

Zapisz się

* pole wymagane
Sytuacja zawodowa / zainteresowania