Szkolenie sensoryczne - bodźce związane z procesami warzelni

#szkolenie, #ocena organoleptyczna, #piwo, #browar

Czego się dowiesz?

Szkolenie ukierunkowane jest na przekazanie wiedzy i nabycie przez uczestników umiejętności w zakresie bodźców wyczuwalnych w piwie, wynikających z procesów warzelni.

Zakres tematyczny obejmuje:

  • podstawowe techniki degustacji piwa,
  • kluczowe metody analizy sensorycznej (testy różnicujące, proste profilowanie piwa)
  • poznanie 10 bodźców sensorycznych:
  1. ściągający (astringent)
  2. gorzki (bitter)
  3. przypalony (burnt)
  4. dimetylo siarczek (DMS)
  5. świeżo ścięta trawa (freshly cut grass)
  6. geraniol (różany)
  7. ziarnisty/zbożowy (grainy)
  8. olejki chmielowe (hop oil)
  9. chmielowy (hoppy)
  10. cebulowy (onion)
  • oraz kluczową wiedzę dotyczącą ww. bodźców 

Dla kogo?

Szkolenie skierowane jest do piwowarów, technologów, sędziów piwnych, osób zatrudnionych w sektorze browarniczym (szczególnie w dziale warzelni), piwowarów domowych, osób z jednostek analizujących jakość piwa oraz wszystkich zainteresowanych nabyciem i usystematyzowaniem wiedzy i praktyki w zakresie oceny organoleptycznej i przyczyn powstawania poszczególnych bodźców w piwie.

Gdzie?

Browar Górniczo-Hutniczy, ul. Witolda Budryka 4, Kraków.
Zobacz miejsce szkolenia na mapie.

Jak przebiega szkolenie?

Spotkanie prowadzone stacjonarnie, przy bezpośrednim kontakcie z prowadzącym, z możliwością zadawania pytań. Program podzielony jest na logicznie ułożone bloki tematyczne.

Podczas przerw uczestnikom serwowana jest woda, kawa/herbata i słodkie przekąski. Obiad w restauracji wchodzi w cenę szkolenia.

UWAGA: ze względu na wysokie koszty materiałów zużywanych na szkoleniu, szkolenie może się odbyć dla minimum 4 osób – jeśli zapisanych uczestników będzie mniej ustalimy kolejny, dogodny dla wszystkich termin.

Prowadzący

30.01.2026

7 godz
(9:00-16:00)

Limit miejsc:
12

od 1399 zł + VAT

Rejestracja
Early-Bird

rabat -20%
najpóźniej 7 dni
przed terminem szkolenia
kod: earlybird

Materiały szkoleniowe

Certyfikat uczestnictwa

STANDARD

Cena promocyjna - wczesna rejestracja

1399zł netto
  • Cena regularna: 1749 zł netto
  • Szkolenie 7 h
  • Materiały ze szkolenia
  • Certyfikat uczestnictwa
  • Lunch

STANDARD

Cena promocyjna - wczesna rejestracja

1399zł netto
  • Cena regularna: 1749 zł netto
  • Szkolenie 7 h
  • Materiały ze szkolenia
  • Certyfikat uczestnictwa
  • Lunch

Nadchodzące szkolenia

Jeśli chcesz otrzymywać informacje o szkoleniach piwowarskich zapisz się poniżej:

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; width:e7b48100a3px;} /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Zapisz się

* pole wymagane
Sytuacja zawodowa / zainteresowania
//s3.amazonaws.com/downloads.mailchimp.com/js/mc-validate.js(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email';fnames[1]='IMIE';ftypes[1]='text';fnames[2]='NAZWISKO';ftypes[2]='text';fnames[3]='PHONE';ftypes[3]='phone';fnames[4]='PLEC';ftypes[4]='radio';fnames[5]='MMERGE5';ftypes[5]='radio';fnames[6]='MMERGE6';ftypes[6]='radio';}(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);