Szkolenie "Jakość słodu i chmielu w browarze"
słód, chmiel, jakość, warzenie, piwo
To kolejne szkolenie z naszego cyklu jednodniowych otwartych szkoleń dla piwowarów. Tym razem skupiamy się na jakości słodu i chmielu oraz wykorzystaniu danych ze specyfikacji tych surowców podczas warzenia piwa.
Czego się dowiesz?
- jakie parametry jakościowe słodu i chmielu są kluczowe dla prawidłowego przebiegu zacierania, gotowania i w jaki sposób determinują jakość brzeczki,
- jakie dane zawarte są w specyfikacji dostawcy, a jakie analizy warto wykonać samodzielnie żeby uzyskać powtarzalne piwo,
- jak wykorzystanie poszczególnych rodzajów słodu czy chmielu wpływa na przebieg procesu i jakość brzeczki i piwa,
- jakie obliczenia technologiczne pomagają w przewidywaniu, planowaniu i realizacji procesów technologicznych.
Dla kogo?
Szkolenie skierowane jest do:
- piwowarów zatrudnionych w sektorze browarniczym
- piwowarów domowych
- osób z działu kontroli jakości
- pasjonatów piwa
Nie ma wymagań odnośnie wcześniejszej wiedzy z zakresu chemii/technologii żywności – szkolenie prowadzone jest w ten sposób, aby w odpowiednim tempie od podstaw wprowadzić słuchacza w zagadnienia tematu jakości surowców browarniczych.
Gdzie?
Browar Górniczo-Hutniczy, ul. Witolda Budryka 4, Kraków.
Zobacz miejsce szkolenia na mapie.
Jak przebiega szkolenie?
Spotkanie prowadzone stacjonarnie, przy bezpośrednim kontakcie z prowadzącym, z możliwością zadawania pytań.
Prowadzący
28.10.2023
6 godz
(10:00-16:00)
Limit miejsc: 15
Cena od
519 zł + VAT
Rejestracja
Early-Bird
rabat -20%
najpóźniej 10 dni
przed terminem szkolenia
najpóźniej 10 dni
przed terminem szkolenia
Materiały szkoleniowe
Certyfikat uczestnictwa
STANDARD
Promocja Early Bird najpóźniej 10 dni przed terminem szkolenia
- Cena regularna: 649 zł netto
- 6 godzin
- Materiały ze szkolenia
- Certyfikat uczestnictwa
- Lunch
STANDARD
Promocja Early Bird najpóźniej 10 dni przed terminem szkolenia
- Cena regularna: 649 zł netto
- 6 godzin
- Materiały ze szkolenia
- Certyfikat uczestnictwa
- Lunch
Jeśli chcesz być na bieżąco z terminami i tematami naszych szkoleń, prześlij swój adres e-mail: