Hard Seltzer: Buzujący trend. Czy to trudna sprawa?
Sympozjum KSB "Brewing Ideas" | Kraków
4 września 2023
Złóż streszczenia
Aby podejść do tematu HARD SELTZER z szerszej perspektywy, sformułowaliśmy cztery sekcje tematyczne, które obejmują cały cykl życia produktu:
- Pomysł na nowy produkt,
- Aktualne badania naukowe i rozwój produktu,
- Niezbędne surowce, wymagane wyposażenie, technologia wytwarzania
- Czas życia rynkowego.
Zainteresowanych dzieleniem się dotychczasową wiedzą i doświadczeniem na temat Hard Seltzerów serdecznie zapraszamy do czynnego udziału w Sympozjum. Jeśli chcesz zostać prelegentem na pierwszym sympozjum „Brewing Ideas” prześlij abstrakt do swojej prezentacji tutaj.
Do każdej z sekcji tematycznych zapraszamy szerokie grono zainteresowanych i doświadczonych, np. browary koncernowe i rzemieślnicze, firmy technologiczne, dostawców surowców jak i technologii, laboratoria, agencje handlowe i marketingowe, kancelarie prawne, lobbystów, agencje rządowe oraz oczywiście całą społeczność akademicką i naukową.
Innowacja
Idea produktu
Co to jest hard seltzer?
Dlaczego zyskują na popularności?
Jaka jest demografia konsumentów HS?
Jakie trendy rynkowe stoją za pomysłem na ten produkt?
Nauka & badania
Analiza produktu
Hard seltzer vs. piwo
Badania naukowe dotyczące surowców, fermentacji i stabilności hard seltzerów.
Technologia
Rozwój produktu
Surowce i proces technologiczny.
Jak się produkuje HS?
Czy browar zapewnia odpowiednią technologię powstawania HS?
Jak wygląda kontrola jakości HS?
Prawo & marketing
Produkt na rynku
Regulacje prawne dotyczące HS na rynku polskim i globalnym.
Aspekty marketingu i oznaczania produktu
.
Czy HS są łatwiejsze do wprowadzenia na rynek niż piwa?
Rentowność produktu .